Agriturismos

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Agriturismos op Expedia

Wil je eens een heel andere vakantie, en ben je niet bang voor vieze handen? Dan is een agriturismo misschien wel iets voor jou. Je bent even helemaal weg uit het drukke stadsleven en snuift in een rustieke sfeer niets dan frisse buitenlucht op. Agro-accommodaties zijn er in alle soorten en maten; van een omgebouwde schuur op een heuvel in Toscane tot een verborgen juweeltje in de bergen, waar de enige geluiden die je hoort het klotsen van een Alpenmeer en het getrappel van paardenhoeven op de paden zijn. Wandelen, fietsen, fruit plukken, een kookcursus of helpen op de boerderij, het kan allemaal tijdens een agrovakantie. Maar meestal word je ook wel op een klein beetje luxe getrakteerd: een zwembad met uitzicht bijvoorbeeld, een knapperend haardvuur, of een door de gastvrouw gekookte traditionele maaltijd bomvol zelfgekweekte ingrediënten.

Het is geen geheim dat Italië de bakermat van de boerderijvakantie is. En waarom ook niet? Tussen de slanke cipressen en de glooiende wijngaarden van de Italiaanse laars zijn heel wat idyllische pareltjes te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de agriturismo's in San Gimignano en de agritursimo's in Montepulciano. In deze prachtige middeleeuwse dorpjes in de Toscaanse heuvels begint de dag met een espressootje op een idyllische piazza, gevolgd door een rustige wandeling in de beboste vallei en natuurlijk een wijnproeverij in een goed verborgen kelder. Je kunt ook kiezen voor agriturismo's in Florence, waar de groene heuvels van de Arno-vallei samenkomen met de rijke kunst en architectuur van de meest iconische renaissancestad die Italië kent en waar je heel gewoon even na de lunch de David van Michelangelo kunt gaan bekijken.

Italië biedt een keur aan mogelijkheden voor agrotoerisme. Daar zit jouw ideale plattelandsvakantie vast en zeker tussen! Vanuit de Fattoria Abbazia Monte Oliveto, met zijn eeuwenoude kamers en betoverende tuinen, kun je elke morgen de bruisende Toscaanse piazza's zien ontwaken. Of wat dacht je van een plek als Agriturismo La Corte del Cavalierino, die prachtige uitzichten biedt op valleien vol cipressen en tegen berghellingen genestelde traditionele Italiaanse dorpjes? Of een afgelegen toevluchtsoord tussen de scherpe bergtoppen van de Dolomieten? Of logeer je liever op een boerderij aan de oever van een meer, waar het ruisen van de wind door de kastanjebomen je 's avonds in slaap wiegt en de haan je 's ochtends wakker kukelt? Agriturismo's brengt je dichter bij de ruige natuur dan welke andere vakantie dan ook.