Boomhutten

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Boomhutten op Expedia

Het maakt niet uit of je overnacht in een boomhut in een tropische palmboom aan de rand van een Thais eiland, op een plekje boven het bladerdak van de Afrikaanse jungle of in de loof- of naaldbossen in het binnenland van Scandinavië: een verblijf in een boomhut is een onvergetelijke ervaring. Of je nu kiest voor een rustiek of deluxe verblijf, dit organische accommodatietype is een fantastische manier om het stadsleven te verruilen voor de ongerepte natuur. Kies voor een overnachting in bijzondere architectonische creaties hoog boven de bosgrond en geniet van de nachtelijke geluiden die door het bos echoën en laat je heerlijk in slaap sussen door de zacht wuivende takken om je heen. Gaaf toch?

Ook als je van luxe houdt, behoort een overnachting in een boomhut tot de mogelijkheden. Tegenwoordig hoeft een boomhut echt niet meer een bouwvallige creatie in het bladerdak te zijn. Sterker nog, veel van dit soort accommodaties richten zich juist op een romantisch en uiterst luxe verblijf. Binnen deze categorie heb je volop keuze uit vijfsterrenaccommodaties, met een bijzonder design en luxe interieur, en dat alles op een weergaloze locatie midden in de natuur. Wanneer je in de buitenlucht op een eersteklas locatie in de buurt van een tropisch strand een hot tub en spa tot je beschikking hebt, zal dat heerlijke ontbijtje met verse ananas of Zweedse rösti in de schaduw van de bladeren des te beter smaken.

Kijk snel op de website van Expedia en ontdek wat wij op het gebied van dit accommodatietype allemaal te bieden hebben. Hieronder geven we je vast een voorproefje. Zo zijn er de TreeHouse Villas op het nog relatief onbekende Thaise eiland Ko Yao Noi. Op een locatie in het beschermde oerwoud van de prachtige Phang Nga-baai, is dit een plek die beslist tot de verbeelding spreekt. De privézwembaden, de natuurlijke spa en de heerlijke bubbelbaden zullen vooral bij bruidsparen erg in de smaak vallen. Maar ook het Tree Hotel in Zweden is een leuke optie. Iedere suite is hier voorzien van een eigen look. Zo zijn er kamers in UFO-stijl of vierkante futuristische onderkomens, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze zich hoog in het Scandinavische bladerdak bevinden.

Er zijn zelfs boomhutten die geschikt zijn voor een verblijf met het hele gezin. Een goed voorbeeld hiervan vind je op het exotische Sri Lanka. Deze accommodatie heeft de toepasselijke naam Back of Beyond en is een eerbetoon aan de afgelegen locatie te midden van de bossen die het eeuwenoude Sigiriya omgeven. Andere boomhutten zijn dan weer bij uitstek geschikt voor de milieubewuste reiziger, zo ook het Kondalilla Eco Resort, waarvan de met hout beklede kamers hoog boven het groene regenwoud van Queensland liggen.