Campings en stacaravans

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Campings en stacaravans op Expedia

Wil je deze vakantie echt de buitenlucht in? Ga dan kamperen! Of je nu je tent opzet op een lapje grond in de schaduw van de dennenbomen in de Italiaanse Dolomieten, of je camper parkeert op een Texaanse vlakte, kamperen in de vrije natuur is hoe dan ook een bijzondere ervaring. Niets is zo fijn als onder je canvas dakje diep weg te kruipen in je slaapzak en langzaam weg te doezelen bij het getjirp van krekels. Maar ook als je een caravan bij je hebt, en dus kunt genieten van de luxe van een eigen keuken, bed en zitruimte, ben je toch maar een dun muurtje verwijderd van prachtige uitzichten op stranden, bossen of bergen.

Het echte buitenleven, dat is wat kamperen zo mooi maakt. Of je nu de Alpen opzoekt, de Rockies, een meer, een strand of een bergtop, je vindt altijd wel een geschikte plek waar je de drukte van alledag even achter je kunt laten. Dagenlang wandelen, fietsen, bergbeklimmen en abseilen, surfen en varen, het kan allemaal. En 's avonds is het natuurlijk tijd voor kampvuren en barbecues onder de sterren. Kamperen is dan ook een perfecte manier om als gezin dichter tot elkaar te komen.

Maar ook in de stad kun je prima kamperen. Campings in Rome zijn immens populair. Waarom zou je je blauw betalen voor een hip appartement midden in de Eeuwige Stad, terwijl je ook heel goedkoop met je caravan of tent in een buitenwijk kunt staan? Sommige campings, zoals Real Village Roma, beschikken zelfs over een zwembad, tennisbanen, een spa en fitnessfaciliteiten. Elders in Italië kun je op campings in Vieste kamperen op steenworpafstand van een schitterend strand, bijvoorbeeld op de gerenommeerde Spiaggia Lunga Camping, of in een prachtig eeuwenoud bergdorpje. Aan de andere kant van de grote plas vind je kampeermogelijkheden te over in de buitenwijken van Texaanse steden. Op campings in New Braunfels sta je bijvoorbeeld met één voet midden in de cultuurscene van San Antonio en met de andere in de cipressenbossen en beboste oevers van de prachtige rivier de Guadalupe.

Hoor je de natuur roepen? En zoek je in plaats van een traditioneel hotel liever een meer rustieke – én beter betaalbare – plek in de open lucht op? Dan is kamperen misschien iets voor jou. Van de oevers van Alpenmeren tot hoge bergketens tot zoute zandstranden: campings vind je overal.