Chalets

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Chalets op Expedia

Haal je skibroek en thermo-ondergoed maar vast van zolder en zet nog even je ski's in de was: een chaletvakantie staat garant voor veel sneeuwplezier in winterresorts over de hele wereld. Deze bergaccommodaties zijn onder skiërs en snowboarders een van de populairste types vakantieverblijven. Je vindt ze bijvoorbeeld op de steile hellingen van het Franse Juragebergte, de Grossglockner in Oostenrijk en de Italiaanse Dolomieten. Chalets worden vaak speciaal gebouwd voor wintersporters. Er is dus gedacht aan extra kamers om ski's en sneeuwschoenen op te bergen en goede verbindingen naar de belangrijkste skiliften en gondels. Soms word je zelfs verwend met 'ski-in, ski-out', waarbij je zo vanuit je chalet de piste op skiet!

Deze chalets zijn meestal superknus. Vaak zijn ze van hout, gebouwd in traditionele Zwitserse stijl. Zo raak je bij aankomst meteen in winterse sferen! Binnen zul je waarschijnlijk een open haard aantreffen, waar je je lekker met een mok warme chocolademelk of glühwein voor kunt nestelen. En met een beetje geluk is er ook een sauna of zelfs een buitenbubbelbad.

Frankrijk is nog altijd een van de beste plekken voor wintersportchalets. Onder de ijzige Alpentoppen in de regio Haute-Savoie vind je talloze chalets in Chamonix-Mont-Blanc, het stadje waar in 1924 de eerste Olympische Winterspelen werden gehouden. Hier staan een paar supermooie chalets. Het Chalet – Chamonix aan de voet van de Aiguille du Midi beschikt bijvoorbeeld over een tuin, een bubbelbad en goede verbindingen naar de skiliften, terwijl het Chalet Cosmique een eigen bar en een buitenbubbelbad heeft.

Chalets in Courmayeur zijn een goede optie voor skiërs, boarders en wandelaars die al wintersportend de Italiaanse grens willen oversteken. Tussen de pizza en de glühwein door kun je je uitleven op de pistes van de immense Mont Blanc of zelfs de Matterhorn.

Ook in Noord-Amerika staat een flink aantal van deze Zwitserse huisjes. Vanuit de chalets in Banff of de moderne skihutten in Whistler waan je je tussen de wereldberoemde pistes van Alberta en British Columbia haast in de Europese Alpen, maar dan omringd door wilde beren en met geen gewone zwarte, maar 'Black Diamond'-pistes.