Cottages

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Cottages op Expedia

Stel je eens voor: na een lange wandeling onder het genot van een kop warme chocolademelk je voeten warmen bij een knus knapperend haardvuur. Vanaf je houten veranda ontspannen genieten van het adembenemende uitzicht op de Appalachen. Je terugtrekken in een schattig hutje aan een glinsterend meer tussen de dennenbossen in de Alpen. Of heb je liever rollende brandingen en rotsformaties aan de Britse kust als uitzicht? In een cottage kan het allemaal. Dit is de perfecte accommodatie voor reizigers die zich helemaal in hun bestemming willen onderdompelen, op zoek zijn naar avontuur en dit jaar eens iets heel anders willen.

Cottages zijn er in allerlei soorten, maten, stijlen en sferen. Een cottage in Kaapstad ziet er bijvoorbeeld waarschijnlijk heel anders uit dan een cottage in Lake Tahoe. De eerste vind je tussen de met 'fynbos' begroeide bergtoppen en de wijnkelders van de Franschhoek Wine Trail – het viersterren Rose Cottage is met zijn zwembaden en barbecues een aanrader – terwijl de tweede optie je naar de skipistes en met dennen omzoomde wandelpaden van de Californische Sierra Nevada brengt. En dan zijn er natuurlijk nog de klassieke Engelse cottages, bijvoorbeeld in het Lake District en aan de ruige kust van Devon. Ook in de Verenigde Staten vind je dit soort landelijke accommodaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van cottages in Fredericksburg, waar je Texaanse wijnen kunt proeven en rustieke ranches kunt bezoeken. De luxueuze Vineyard Trail Cottages bieden bijvoorbeeld een supercharmant landelijk onderkomen. Overal ter wereld, van de Franse bergtoppen tot de Toscaanse heuvels en van de Poolse vlakten tot de Scandinavische wildernis, vind je dit soort accommodaties.

Cottages ademen over het algemeen de sfeer van hun omgeving uit. Een berghutje zal meestal zijn voorzien van dennenhouten gevelbekleding en een houten zadeldak, een cottage aan zee is vaak een stevig, witgekalkt huisje dat de Atlantische of Pacifische oceaanstormen kan weerstaan, en in het bos zou je je een met mos bedekte cottage omringd door slanke cipressen kunnen voorstellen. Een verblijf in een cottage staat altijd garant voor authenticiteit en onderdompeling in je bestemming, iets waar een standaard stadshotel nooit aan kan tippen. Of het nu de prachtige uitzichten zijn of de perfect onderhouden rozentuinen, de nabijgelegen wijngaarden of het traditionele interieur: aan een verblijf in een cottage zul je hoe dan ook mooie herinneringen overhouden.