Pensions

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Pensions op Expedia

Als je op vakantie graag unieke tips krijgt en houdt van een boetiekachtig verblijf, als je charme en comfort waardeert en de voorkeur geeft aan een lokaal onderkomen in plaats van een grootschalig hotel, dan is het klassieke guesthouse de ideale accommodatie voor jou. Vergeet onpersoonlijke incheckprocedures en geniet van een persoonlijk welkom bij de receptie. Verblijf in kamers met opvallende details en een goed uitgedacht design. Laat je in de watten leggen door locals met een passie voor hun bedrijf. Zo maak je je reis net wat specialer en authentieker.

Guesthouses hebben twee eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van de meeste hotels. Ten eerste zijn ze kleiner, wat betekent dat je de accommodatie met maar een paar reizigers op andere kamers deelt. Ten tweede hebben ze een uniek karakter, waarbij vaak moderne elementen worden gecombineerd met een lokale sfeer: een mix van vintage materialen en meubels met flatscreen-tv's, en authentieke Engelse tearooms met eigentijdse kamers.

Het Verenigd Koninkrijk is het land waar ze het guesthouse zo'n beetje hebben uitgevonden. Je vindt deze karakteristieke verblijven dan ook van het bruisende hart van Londen tot de slaperige voorstadjes van Cardiff, en van de vissersdorpen van Cornwall tot de afgelegen plaatsjes in de Schotse Highlands. Er zitten natuurlijke grote verschillen tussen de diverse guesthouses. Sommige hebben een chique lounge en eigen café, andere een gezellige bar en eenvoudige kamers zoals in een pub met houten balken die aan een cottage doen denken.

Guesthouses in York zijn een perfect voorbeeld van hoe dit soort accommodaties vaak de persoonlijkheid van hun locatie weerspiegelen. Het aanbod loopt uiteen van elegante boetiekhotels met vijf sterren tot eenvoudige Engelse huizen met een paar kamers, zoals Queen Anne's Guest House. Dit guesthouse straalt het warme, verwelkomende karakter van Noord-Engeland uit en vangt aspecten van de middeleeuwse en moderne geschiedenis van York in zijn design.

Hetzelfde kan gezegd worden voor guesthouses in Edinburgh en guesthouses in Londen. De eerste bevinden zich tussen de gotische en neoklassieke gebouwen van de New Town en Old Town in de Schotse hoofdstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Ze bieden een knus verblijf op steenworpafstand van het indrukwekkende Edinburgh Castle. Guesthouses in Londen, zoals het exclusieve Wesley vlak bij het UCL, weerspiegelen de vooruitstrevendheid van de Engelse hoofdstad met strakke, minimalistische kamers, ruime badkamers en een geweldige locatie.