Herenhuizen

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Herenhuizen op Expedia

Ben je toe aan een stedentrip? Wij snappen wel waarom. Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om er even tussenuit te gaan om de onbetaalbare kunst in Florence te bewonderen of op je gemak de omgeving in je op te nemen in een van de hippe cafés in Barcelona. Ga lekker biertjes proeven in Praag of maak een wandeling door de schitterende parken in Berlijn. En natuurlijk zijn ook Parijs, Rome, Lissabon en Salzburg geweldige Europese bestemmingen voor een weekendje weg.

En je vooruitzicht op een stedentrip wordt nog een stuk beter als je kiest voor een verblijf in een herenhuis. Dit is heel iets anders dan een verblijf in een hotel en vanuit deze ruime huizen leer je een bestemming pas echt goed kennen. Een herenhuis doet je in eerste instantie misschien denken aan een bed and breakfast, maar ze bieden een stadse en kosmopolitsche sfeer. Sommige herenhuizen weerspiegelen het erfgoed en de cultuur van je bestemming: artistieke flair in Florence of een muur bedekt met prachtige azulejotegels in Porto. Andere herenhuizen bieden juist een eigentijdse sfeer. Hier gaan de barokke gevels en Italiaanse decoraties hand in hand met moderne zitkamers en luxe slaapkamers.

Het grootste voordeel van een verblijf in een herenhuis is toch wel de locatie. Doordat ze minder ruimte innemen dan een groot hotel, vind je deze accommodaties vaak in de historische wijken van oude binnensteden en daardoor liggen de belangrijke bezienswaardigheden op een steenworp afstand. Profiteer dus van een panoramisch uitzicht op het Canal Grande in Venetië, een balkon dat uitkijkt over het Piazza del Popolo in Rome of een huis in de nabijheid van de meanderende Seine en het Louvre in Parijs. Kortom, daar waar het allemaal gebeurt!

Een verblijf in een herenhuis is een populaire keuze voor korte stedentrips binnen Europa. Herenhuizen komen in alle soorten en maten, maar staan hoe dan ook garant voor een verblijf in het hart van een stad. Neem bijvoorbeeld de herenhuizen in Venetië en de herenhuizen in Florence. Ze liggen verscholen in de straten die naar het Piazza San Marco leiden of langs de oevers van de rivier de Arno, dicht bij vermaarde bezienswaardigheden als het Palazzo degli Uffizi. De stijlvolle Luxury B&B La Dimora degli Angeli ligt op slechts een steenworpafstand van de Kathedraal van Florence en is hier een goed voorbeeld van. Hetzelfde gaat eigenlijk op voor de Eeuwige Stad, met herenhuizen in Rome als La Mongolfiera, waar je verblijft op slechts een paar straten afstand van Piazza Navona, het Pantheon en andere bezienswaardigheden die voor deze bestemming ongetwijfeld hoog op je programma staan.