Hostels

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Hostels op Expedia

Hostels zijn sinds jaar en dag het terrein van backpackers en vormen een aantrekkelijke keuze voor de budgetreizigers van nu. Deze accommodaties hebben veel meer te bieden dan een goedkoop verblijf in een stapelbed en hebben de manier waarop mensen reizen radicaal veranderd. Ze zijn uitgegroeid tot echte ontmoetingsplekken, met gedeelde ruimtes en bars en zelfs complete tourservices voor hun gasten. Slaapzalen bieden de voordeligste slaapplekken en bevatten vaak meer dan 20 bedden. De meeste hostels richten zich nu echter ook op stellen en vrienden die samen reizen en bieden privékamers met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Deze zijn schoon, comfortabel en bovenal goedkoop.

Maar denk nou niet dat hostels alleen maar een goedkoop alternatief voor hotels zijn. Ze zijn veel meer dan dat. Deze bedrijvige en bruisende accommodaties lopen over van de activiteit. Sommige hostels in Lissabon hebben prijzen gewonnen voor hun kroegentochten en levendige sfeer. De hostels in Berlijn stralen de vrije sfeer van de Duitse hoofdstad uit met Bauhaus-interieurs en rauwe ondergrondse bars waar je kunt socializen en tot in de late uurtjes Beierse biertjes kunt drinken met medereizigers. Dat gezegd hebbende, is de prijs natuurlijk wel belangrijk. Kijk eens naar het ruime aanbod aan hostels in Londen in hippe wijken als Soho en Camden, waar je kunt overnachten voor een fractie van de prijs die hotels in de buurt vragen.

Ontdek de nieuwe, edgy look van hostels in het bekroonde Hub Lisbon Patio Hostel. Dankzij de creatieve gemeenschappelijke ruimtes met lange tafels en wiegende hangmatten voelt het soms meer aan als een boetiekresort. Maar als je de prijzen ziet of 's avonds de belevenissen van andere backpackers hoort onder het genot van een biertje, realiseer je je dat je toch in een hostel bent. Generator London is nog een voorbeeld van een hostel dat tot het uiterste gaat. De lobby's staan vol kunst. Binnenin vind je blootgelegde bakstenen muren en stijlvolle industriële details van staal en beton. Zelfs de gemeenschappelijke badkamers stralen de sfeer van popart uit met hun felle kleuren en betegelde muren.

Er zijn talloze redenen om voor een hostel te kiezen. Het ligt voor de hand dat je zo meer geld voor musea en meer bespaart. Maar wat dacht je van netwerken met andere backpackers en nieuwe vrienden maken, of genieten van de coole designs en bruisende bars ter plekke?