Blokhutten

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Blokhutten op Expedia

Zit jij steeds maar naar je wandelschoenen te staren? Kun je niet wachten om je langlaufski's te waxen en de wildernis in te trekken? Heb je altijd al eens in het wild willen zwemmen en verlang je naar de geur van besneeuwde Alpentoppen? Dan is een vakantie in een blokhut echt iets voor jou. Dieper dan dit kun je jezelf niet onderdompelen in de natuur. Een blokhut is een gastvrije, knusse plek die een en al landelijkheid uitstraalt. Je vindt ze aan de oevers van Alpenmeren, op de bergruggen van de Amerikaanse Rocky Mountains, maar ook aan de zoute kusten van de Atlantische en Stille Oceaan. Houten blokhutten vind je van de dennenbossen van British Columbia tot de bloeiende weiden van Oostenrijk en Frankrijk. Misschien is dit wel net wat je nodig hebt om even aan de dagelijkse hectiek ontsnappen.

Een verblijf in een blokhut is totaal anders dan in een traditioneel hotel. Je krijgt de belofte van het ware buitenleven in de vrije natuur, waarbij je in slaap valt bij het gekras van uilen en het getjilp van krekels en wakker wordt van ruisende bomen en verse dennengeur. Een blokhut wordt meestal met oog voor de omgeving gebouwd van echt hout en steen en voorzien van een stevig zadeldak om sneeuwstormen buiten te houden, of een brede veranda waar je in alle rust het leven op de prairie aan je voorbij kunt zien trekken. Dit is de perfecte accommodatie voor buitenmensen. Voor je voordeur loopt misschien wel een wandelpad of mountainbikeroute langs, terwijl vlak om de hoek een langlaufroute of skipiste begint. Dat is heel normaal bij een verblijf in een blokhut.

Blokhutten vind je vooral veel in de Verenigde Staten. Van de Rockies tot de Blueridge; in Noord-Amerika is plenty ruige wildernis te vinden waar deze houten huisjes in de bossen niet misstaan. In de prachtige dennenbossen van Californië vind je blokhutten in Big Bear Lake, die met hun dennenhouten gevelbekleding en traditionele interieur inclusief open haard de stijl van deze rustieke accommodatie mooi laten zien. De robuuste Oak Knoll Lodge and Cabins is een goed voorbeeld. Een ander voorbeeld zijn de blokhutten in Gatlinburg, die hoog op de hellingen van de Great Smoky Mountains verborgen liggen in de mist tussen de eikenbossen en kabbelende beekjes. In het White Oak Lodge & Resort word je zelfs getrakteerd op een bubbelbad en een panoramadek. Maar je kunt ook een blokhut opzoeken in Sevierville, vanwaaruit je een gedeelte van de wereldberoemde Appalachian Trail kunt wandelen, vurige Tennessee whiskey kunt proeven en de plattelandssfeer van het echte Amerika kunt voelen.