Kastelen

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Kastelen op Expedia

Hoge torens en sprookjesachtige torenspitsen, stenen muren en kantelen, prachtige tuinen en weelderige interieurs: dat zijn de dingen die een kasteel zo bijzonder maken. Als je het soort reiziger bent dat niet van middelmaat houdt, is een luxueuze, extravagante accommodatie als een kasteel echt iets voor jou. Veel van deze kastelen hebben een eeuwen- of zelfs millennialange geschiedenis, en vaak zie je enorme eetzalen en stenen trappen waar misschien ooit hertogen, generaals, prinsen en zelfs koningen en koninginnen hebben gelopen. Je bent dus in goed gezelschap als je het je gemakkelijk maakt in zo'n enorme kamer met hemelbed, glas-in-loodramen en gotische details die op Zweinstein niet zouden misstaan.

Het is vast geen verrassing dat kasteelaccommodaties over het algemeen vrij luxueus zijn. De meeste hebben vier of vijf sterren en beschikken over chique restaurants en een overdekt zwembad of spafaciliteiten. Wat dacht je van een aromatherapiesessie of massagebehandeling tegen de achtergrond van eeuwenoude kasteelmuren en omringd door kunst en architectuur? Een kasteel staat bovendien vaak op een bijzondere locatie, bijvoorbeeld heel dramatisch op een berghelling of tegen een rotswand buiten het stadscentrum, waar het prachtige uitzichten biedt over Schotse hooglanden, het Engelse platteland, een Italiaans meer of een Franse wijngaard. Vergeet dus vooral je camera niet!

Tegenwoordig kun je in heel veel landen in kastelen overnachten. Met zijn middeleeuwse burchten en omgebouwde vestingen van de zuidkust tot Yorkshire spant Engeland wel de kroon. Een prachtig voorbeeld is Appleby Castle in Cumbria, met zijn gotische interieur en hemelbedden, bubbelbad, wellnessruimtes en nog veel meer. In Frankrijk zijn de klassieke chateaus met hun prachtige contouren en rijk gedetailleerde torenspitsen echte blikvangers. Kijk bijvoorbeeld eens naar Le Chateau d'Osthoffen. Dit kasteel, met een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd, beschikt over grote ruimtes die heel geschikt zijn voor bruiloften en andere evenementen. In Ierland vinden we het luxueuze vijfsterren Luttrellstown Castle Resort, waar enorme suites in middeleeuwse sferen uitkijken op een perfect onderhouden golfbaan. In de Italiaanse Apennijnen staat tussen de scherpe bergtoppen het charmante Il Castello Dei Principi Sanseverino, en in de staat New York brengen de flamboyante interieurs van het Highlands Castle een eerbetoon aan Schotse clans en eeuwenoude Britse tradities.