Landhuizen

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Landhuizen op Expedia

Of je nou verlangt naar een verblijf in een Italiaanse boerderij tussen de groene valleien en wijngaarden van Umbrië, een aantrekkelijke Portugese villa in de buurt van het mysterieuze Sintra, een vorstelijk Engels onderkomen tussen de glooiende heuvels van de Cotswolds of een andere locatie om uit de stad de ontsnappen, een landhuis is waarschijnlijk precies wat je zoekt. Dit unieke en charmante accommodatietype is de ideale keuze voor kritische reizigers die meer willen dan de hoogtepunten bekijken en weer weggaan. Deze huizen hebben doorgaans een weids uitzicht, elegante regionale architectuur en een beperkt aantal suites en kamers. Dat maakt ze tot een geweldige locatie om de romantiek aan te wakkeren, de lokale cultuur op te snuiven en rustig te reizen.

Italië, Frankrijk, Portugal en het Verenigd Koninkrijk zijn allemaal rijk aan landhuizen. Je vindt ze in de Loire en de Dordogne, in de buurt van historische bastides en charmante Franse dorpjes. Je kunt landhuizen in Sintra boeken, in de buurt van gebouwen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan en met eiken bedekte bergen die direct aan de woeste Atlantische Oceaan liggen. De populaire landhuizen in Assisi hebben onvergetelijke uitzichten op de majestueuze basilica's en kerktorens van de schitterende middeleeuwse plaatsen in Midden-Italië. Er zijn er nog meer in de omgeving van de Italiaanse parel van de renaissance. Landhuizen in Florence bieden een mix van idyllische Toscaanse details en rijke Europese kunst.

De meeste van dit soort accommodaties hebben maar enkele kamers en suites. Dat betekent dat je kunt genieten van een echt persoonlijke service met bijvoorbeeld een heerlijk ontbijt dat op jouw voorkeuren kan worden afgestemd. Denk aan knapperige croissants of eieren die precies zijn bereid zoals jij ze lekker vindt. Je geniet er van een rustgevend verblijf waarbij er altijd ruimte is bij het zwembad. Over zwembaden gesproken: veel landhuizen gaan voor een nog hoger niveau van luxe met spafaciliteiten en buitenzwembaden, die doorgaans extra bijzonder worden gemaakt door een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels of valleien.

Een eersteklas voorbeeld van dit soort accommodaties is het Quinta Verde in Portugal, met een schitterend zwembad dat wordt omgeven door tuinen met palmen; en dat alles vlak bij de koninklijke paleizen van Sintra. In Italië staat het Castello di Petrata, met een natuurlijke spa onder de heuvels van Umbrië en terrassen die uitkijken op de weidse vlakten van Perugia.