Pensions

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Pensions op Expedia

Kun jij geen genoeg krijgen van gotische kerken en indrukwekkende barokke paleizen en heb je altijd al een keer foto's willen maken van de prachtige Sagrada Familia in Barcelona, of staat een bezoek aan plekken als de Praagse Burcht of de oude binnenstad van Wenen hoog op jouw bucketlist? Mooi. Maar hoe gaat je dit lukken met een budget dat niet toereikend is voor een hotel? Door te kiezen voor een verblijf in een pension. Vaak kun je voor een fractie van de kosten van een hotelkamer al een eenvoudige overnachtingsplek boeken. Doordat pensions doorgaans wat verder van de binnenstad gelegen zijn en vaak alleen basisvoorzieningen bieden, worden de kosten laag gehouden.

Maar dat betekent echt niet dat je op het gebied van ruimte of privacy hoeft in te boeten. Pensions zijn geen hostel en bieden afzonderlijke tweepersoonskamers of twin kamers die voor de duur van het verblijf exclusief voor jou en je reisgenoten beschikbaar zijn. Soms beschikken pensions over gemeenschappelijke badkamers en zitgedeeltes, maar ze zijn doorgaans schoon, comfortabel en goed onderhouden.

Het mooiste aan pensions is nog wel de manier waarop deze accommodaties vaak met een bestemming zijn verweven. Ontdek bijvoorbeeld onze leuke pensions in Barcelona, die stuk voor stuk liggen verscholen in de gotische wijk of juist zijn gelegen in ruime en frisse appartementencomplexen van de moderne wijk Eixample. Ook de boetiekachtige kamers en groene balkons van de lokale driesterrenaccommodaties zijn een prima en betaalbaar alternatief voor een hotel.

De pensions in Wenen weerspiegelen de weelderige barokke pracht van je bestemming. Zo beschikt Pension Suzanne over fluwelen gordijnen en goudkleurige kroonluchters, mahoniehouten meubels en frivole lampen die niet onder doen voor de grandeur van de paleizen van Habsburg die je ziet als je naar buiten kijkt. Als je het liever wat meer buiten de geijkte paden zoekt, zijn de pensions in Cesky Krumlov een goede keuze om de sfeer van deze kasteelstad in de zuidelijke Bohemen, een plek die staat genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, volop te beleven. Het minimalistische en moderne pension Largo is hier een echte aanrader.

Pensions zijn ideaal voor de prijsbewuste reiziger die toch graag wil profiteren van voorzieningen die hotels ook bieden. Ook cultuurliefhebbers die een bestemming echt willen ervaren, zullen zich in een pension goed op hun plek voelen. En tot slot zijn pensions een geweldige ervaring voor vakantiegangers die hun vakantiebestemming op een nieuwe en fascinerende manier willen leren kennen.