Pousada's

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Pousada's op Expedia

Ben je van plan om dit jaar het avontuur in Brazilië op te zoeken? En heb je zin om de bruisende straten van São Paulo en de fantastische stranden van Rio de Janeiro onveilig te maken? Of kun je niet wachten om de geplaveide koloniale pleinen van Salvador en de kroegen van Espirito Santo te ontdekken? Dan zijn pousada's de accommodatie die je in het vizier moet houden.

Dit accommodatietype staat bol van de tradities en dateert nog uit de Europese koloniale tijd. Een overnachting in een pousada staat voor een verblijf dat zich laat kenmerken door trots, karakter en historie. Een pousada wordt vaak gezien als een accommodatie die een kruising is tussen een hotel en een bed and breakfast. Deze gemoedelijke accommodaties kun je niet indelen op basis van de standaard sterrenclassificaties, maar je vindt ze in alle soorten, van eenvoudig en betaalbaar tot chique en luxueus. De meeste pousada's zijn privébezit en dus ideaal voor een persoonlijke reiservaring. Dit is dé plek waar je moet zijn voor inside-informatie over de leukste kroegen en eetgelegenheden. Andere pousada's zijn aangesloten bij grote ketens en bieden fraai afgewerkte, luxe kamers met prachtige tegels. Vaak hebben ze een zwembad en een mooie tuin met een barretje waar je in de avond een heerlijke caipirinha kunt drinken terwijl even verderop de golven van de Atlantische Oceaan over het strand spoelen.

Het zal je vast niet verbazen dat pousada's in Rio de Janeiro volop te boeken zijn. Deze uitgestrekte, zinderende, bruisende kuststad behoort tot de metropolen die op je vakantieprogramma beslist niet mogen ontbreken. Laat de opzichtige hotels links liggen en kies voor een witgekalkt guesthouse in pousadastijl. Hiermee geef je echt een authentieke draai aan je verblijf!

Wat verder naar het noorden, langs de surfstranden van Bahia, vind je in Salvador nog veel meer pousada's. Ze liggen verscholen tussen de eeuwenoude koloniale gebouwen en de geplaveide straten die deze stad tot een must see maken. De gerenommeerde Pousada Beija Flor, met een prachtig exterieur en gezellige kamers met Zuid-Amerikaanse kunst, is hier een perfect voorbeeld van.

De pousada's in Fortaleza vormen een fantastische overnachtingsplaats voor je verkenningstocht door de grootste stad van de deelstaat Ceará. Net buiten de deur van je accommodatie kun je eindeloos feesten op de stranden van het bruisende Praia de Iracema. Pousada's als Vila Coqueiros bieden comfortabele en strak ingerichte kamers en een tuin met veel schaduw van palmbomen. Bij het buitenzwembad heb je er geweldig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Een verblijf in een pousada is de perfecte manier om de gastvrijheid en geschiedenis van Brazilië echt te ervaren en volop te genieten van het warme ontvangst van de vriendelijke eigenaren en het kenmerkende blauwe interieur.