Riads

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Riads op Expedia

Riads liggen verscholen in de wirwar van smalle steegjes in de eeuwenoude medina's van Marrakech en Fès. Je vindt de riads in de stoffige straatjes van de nomadenstadjes in de Sahel, waarvandaan kruiden en zijde werden verhandeld. Ze liggen te midden van bruisende bazaars en naar munt geurende theehuizen in het Atlasgebergte en langs de met palmen begroeide boulevard van Casablanca. Riads zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een traditionele Marokkaanse accommodatie, en deze betoverende overnachtingsplaatsen zijn een inspirerende plek die uitnodigen tot het ontdekken van je bestemming.

Slechts een snelle blik op de architectuur van de riads is vaak genoeg om reizigers te doen verlangen naar een reis naar het mystieke Marokko. Met prachtige zuilengangen en balkons met filigreinwerk, kun je alleen maar tot de conclusie komen dat riads een schitterend aanzien hebben. En dat is niet alleen voor de show. Naar verluidt draagt het verfijnde ontwerp bij aan het buitenhouden van de woestijnhitte. Op de binnenplaats kun je verkoeling zoeken bij een kletterende fontein of het zoetwaterzwembad, terwijl de ramen zodanig zijn geplaatst dat de lucht in de riad zoveel mogelijk ongehinderd kan doorstromen. Riads zijn zo, heel letterlijk, een mogelijkheid om aan de hitte van de bazaar te ontsnappen.

Ooit waren dit de woningen van Noord-Afrikaanse edellieden, rijke kooplui en soms zelfs sultans, dus het zal je vast niet verbazen dat riads van de nodige luxe zijn voorzien. Riads in Marrakech voeren in dat opzicht de ranglijst aan, met plekjes als de weelderige Riad Le Jardin d'Abdou, waar je kunt overnachten in veelbelovende kamers met warm hout en rustgevende crèmekleuren. Verder kun je er gebruikmaken van een hamam en worden in de keuken in een tajine heerlijke gerechten bereid met kaneel en Marokkaanse lam.

Ook de Riads in Fès zijn van de nodige luxe voorzien. Met 4,5 sterren is de Riad Fes Maya bepaald geen doorsnee accommodatie. Ga naar binnen en bewonder de geometrische patronen van de tegels en Arabische decoraties. Uiteraard biedt deze riad een uitstekende spa en bovendien is er een café waar je terecht kunt voor heerlijke kruidenkoffie en thee.

Riads zijn te boeken in heel Marokko, en zelfs daarbuiten, en zijn vaak gelegen in eeuwenoude medina's. Je vindt bijvoorbeeld ook veel riads in Essaouira, langs de Atlantische kust, maar ook in het met citrusbomen begroeide landschap van de Maghreb of in stoffige woestijnstadjes in de Sahara of Sahel. Riads zijn juweeltjes boordevol kunst en luxe en de weelderige Arabisch suites vragen er gewoon om te worden ontdekt.