Safaritenten

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Safaritenten op Expedia

Hoor jij de lokroep van de wilde natuur? Is het net iets voor jou om de stad te verruilen voor de met acacia's begroeide vlaktes van de Serengeti of het wuivende gras van de Masai Mara? Zijn hobbelige ritjes in een 4x4 over stoffige paden op zoek naar kuddes olifanten of rennende gazelles voor jou de perfecte manier om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen? Dan is een verblijf in een safaritent waarschijnlijk net iets voor jou.

De oorsprong van dit accommodatietype gaat terug naar de tijd van de grote ontdekkers en avonturiers uit de negentiende eeuw en deze overnachtingsmogelijkheid is een unieke kans om de Afrikaanse bush écht te beleven. Je onderkomen is hier deels hotel, deels tent en dit betekent dat je net buiten de tent de geluiden van uilen en wilde katten kunt horen. Hier maak je echt deel uit van de omgeving van de bestemming die je hebt gekozen, dus misschien is de safari die je nog wilde boeken wel overbodig. Safaritenten staan erom bekend dat de wilde dieren tot aan je spreekwoordelijke voordeur komen, en dus is de kans groot dat je vanuit het comfort van je bed sjokkende olifanten of jagende leeuwen ziet.

En ook bij deze accommodatieoptie hoef je niet bang te zijn dat je het zonder luxe moet stellen. Er zijn zelfs safaritenten die speciaal zijn bedoeld voor bruidsparen. Je verblijft dan in een zeer ruime privétent met luxe badkamer en een badkuip die fantastisch uitzicht over de omgeving biedt. Vaak zijn er fantastische infinityzwembaden waar je uitkijkt over de begroeiing en riviertjes waar wilde dieren komen drinken. Daarnaast serveert de keuken er romantische maaltijden voor twee personen onder de glinsterende sterren van de Serengeti.

Er zijn een aantal bestemmingen die bijzonder geschikt zijn als je een verblijf zoekt in dit accommodatietype. De vermaarde safaritenten in Amboseli en safaritenten in Masai Mara maken Kenia tot een van de beste bestemmingen voor een verblijf in een safaritent. Je verblijfsopties lopen uiteen van een rustieke overnachtingsplek met de mogelijkheid tot het spotten van de Big 5 tot het super-de-luxe Tortilis Camp, een viersterrenaccommodatie met zwembad en heerlijke bedden.

Ook in het Serengeti National Park en de omgeving vind je geweldige safaritenten. Of kies voor viersterrenaccommodaties als het Mawe Luxury Tented Camp, een verblijf waarbij je in de wildernis van Tanzania in het gezelschap van buffels, olifanten en vele andere dieren overnacht.

Maar weinig andere accommodatietypes bieden je de kans de natuur zo intens te beleven als vanuit je safaritent. Van Zuid-Afrika tot Kenia en van Tanzania tot Zambia: voor onverschrokken reizigers, natuurliefhebbers en zelfs liefhebbers van luxe vakanties is een verblijf in een safaritent een onvergetelijke ervaring.