Athene is een stad met vele gezichten. Natuurlijk heb je er veel overblijfselen uit de Griekse Oudheid, maar er zijn daarnaast een hoop hippe wijken. Sommige delen voelen als een klein dorp, anderen zijn een beetje vervallen. Al deze afwisseling maakt Athene tot een fascinerende bestemming. De stad heeft veel kindvriendelijke bezienswaardigheden. Dit maakt dat je de Griekse hoofdstad prima met het gezin kunt bezoeken.

Spelen in het groen

Een van de beste speeltuinen in het centrum van Athene vind je in National Garden Zappeion park. Deze is speeltuin is groot en goed onderhouden. Er zijn ook diverse dieren te zien in het park. Dankzij de vele hoge bomen is er lekker veel schaduw en door de grootte van het park heb je echt het gevoel even helemaal uit de drukke stad te zijn.

Amalias 1, Athene 105 57, Griekenland

Foto: Tilemahos Efthimiadis, CC BY-SA 2.0

De dierentuin van Athene

In een miljoenenstad zoals Athene is natuurlijk ook een dierentuin. Reken minimaal een halve dag voor je bezoek, en wat meer wanneer je in het centrum van Athene verblijft, omdat er dan ook nog enige reistijd bijkomt. In het Attica Zoological Park wonen meer dan 2000 dieren van 400 verschillende soorten zoals leeuwen, apen en pinguïns.

At Yalou, Spata, Griekenland

Foto: John Karakatsanis, CC BY-SA 2.0

Museum speciaal voor kinderen

Het Hellenic Childrens museum in hartje Athene is een prima plek voor een regenachtige dag, zeker met jonge kinderen. Het is geen echt museum, maar een soort huis vol met verschillende speelplekken. Spelen je kinderen graag bakkertje, bouwen ze graag met blokken of spelen ze veel met auto's? Het kan er allemaal.

Kydathinaion 14, Athene 105 58, Griekenland

Foto: Steven Depolo, CC BY 2.0

Verstoppertje spelen tussen de ruïnes

De Ancient Agora is de meest kindvriendelijke van de diverse oude Griekse ruïnes in de stad. De resten zijn verspreid over een ruim, glooiend en schaduwrijk gebied. Je mag hier ook gewoon over omgevallen pilaren klauteren. Een fijne plek om verstoppertje te spelen of om even lekker af te koelen bij de nog werkende oude, Griekse fontein.

24 Adrianou, Athene 10555, Griekenland

Foto: Dimitris Graffin, CC BY 2.0

De kabelbaan

Athene is gebouwd op verschillende heuvels. De meeste uitkijkpunten vragen een flinke klim, maar Mt. Lycabettus is gemakkelijk en leuk om te doen met kinderen. Er is namelijk een ondergrondse kabelbaan (funicular) die je omhoog trekt. Op weg omhoog word je getrakteerd op een heuse lasershow. En eenmaal boven wacht het uitzicht over Athene, een klein kapelletje en een fijn kindvriendelijk restaurant.

Centro de la Ciudad de Atenas, Athene 99920, Griekenland

Foto: Charles Haynes, CC BY-SA 2.0