Toen onze jongste dochter net 1 jaar was, gingen we naar het Griekse eiland Corfu. We hebben daar een enorm fijne vakantie gehad. Het eiland is heerlijk groen, groot genoeg voor een wat langere vakantie en het heeft een aantal topattracties. Hier een overzicht van de leukste activiteiten:

Corfu-stad in de avond

Ga alsjeblieft niet midden op de dag naar Corfu-stad. Het is er veel te warm en je struikelt er over de toeristen die van de cruiseschepen komen. Deze Venetiaans aandoende stad bezoek je het best tegen het einde van de middag. Zo rond een uur of vijf komen de Grieken uit hun huizen om de kinderen lekker te laten spelen in het park. Dat is voor jou en je gezin ook de beste tijd om je onder te dompelen in het Griekse stadsleven.

Kerkiras 4, Corfu-stad

Foto: Pixabay

Het haventje van Kassiopi en de berg Pantokrator

Rij naar het plaatsje Kassiopi. Hier kun je fijn bootjes kijken (of huren!) aan de haven. Even snorkelen en zwemmen bij een van de strandjes en wat winkeltjes bezoeken. Wanneer je op weg naar Kassiopi ook nog de berg Pantokrator op rijdt, heb je bij mooi weer een prachtig uitzicht. Onderweg kom je de Panoramabar tegen. Er is maar 1 weg omhoog, dus je komt hem vanzelf tegen. Maak hier even een stop voor een lekkere koffie met een geweldig uitzicht.

Kassiopi

Foto: Pixabay

Spetteren bij Aqualand

Aqualand is een enorm zwemparadijs dat centraal op het eiland ligt. Je kunt hier zelfs blijven slapen, maar je kunt er ook gewoon voor een dagje heen. Enorme glijbanen, een lazy river, een speelbad met piratenschip voor kleintjes, het is er allemaal. Voor de ouders zijn er heerlijke ligstoelen en parasols te huur.

Agios Ioannis Corfu, Agios Ioannis Parelion 491 00, Griekenland

Foto: Pixabay

Achilleion, het paleis van Sissi

Sissi had een kleurrijk zomerpaleis op Corfu, dat nog steeds te bezoeken is. Je kunt er gemakkelijk komen met een huurauto, de entreeprijzen zijn redelijk en je kunt hier minstens drie uur spenderen. Bekijk het lekker koele paleis van binnen en wandel door de tuinen. Een prima uitstapje met (kleine) kinderen!

Gastouri

Foto: Pixabay

Uit lunchen: mijn topadresjes voor jou!

Mijn tip: ga met kinderen lekker uit lunchen in plaats van uit dineren. De Grieken eten pas laat en onze kinderen zijn daar niet helemaal op ingesteld. Wij gaan daarom meestal lekker uit lunchen. Het plaatsje Gouvia leent zich daar perfect voor. Eerst even zwemmen en op het heetst van de dag de schaduw in duiken bij een van de vele restaurantjes.

Mijn aanraders: 9 Muses, Molfetta Beach (met een groot terras met natuurlijke overkapping, je zit heerlijk in de schaduw), Tzoymerka Grill House en Italiaan Leon.

_Gouvia

Foto: Nanda Koopman_