Curaçao is een hele fijne familiebestemming, zeker met jonge kinderen. Je kunt er het water uit de kraan gewoon drinken en dezelfde boodschappen doen als in Nederland. Alleen schijnt hier de zon heerlijk en heeft het kleine eiland naast de prachtige stranden ook een ruige natuurlijke kant. Check wel even de laatste informatie over het Zikavirus voor je een vakantie gaat boeken.

Zwemmen met dolfijnen in het Curaçao Sea Aquarium

Zwemmen met dolfijnen is de droom van veel kinderen en op Curaçao kan het. Volgens het aquarium zelf ook nog op een diervriendelijke manier, waarbij de dolfijnen zelf besluiten of ze interactie willen hebben met mensen. In het Curaçao Sea Aquarium kan je ook verschillende shows bijwonen en zijn er waterbaden waar je zelf schelpdieren kunt oppakken en aanraken.

Bapor Kibrá, Willemstad, Curaçao

Foto: Pixabay

Kindvriendelijk Jan Thiel-strand

Van de vele mooie stranden op Curaçao is Jan Thiel het strand met de meeste faciliteiten voor gezinnen. De toiletten hebben zelfs een speciale verschoningsruimte. Dankzij de parasols is er veel schaduw voor kinderen en je kunt eten en drinken op het strand bestellen bij de naastgelegen restaurants. De zee is hier rustig en afgezet, zodat het ook voor jonge kinderen veilig is om te zwemmen. Oudere kinderen kunnen hier volleyballen en voetballen.

Kaya Damasco, Jan Thiel, Curaçao

Foto: Tikva Looijen

Shete Boka National Park

Wilde natuur kan je op Curaçao vinden in twee Nationale Parken, waarbij Shete Boka het leukst is om te bezoeken met kinderen. Shete Boka betekent "zeven inhammen" en diverse hiervan zijn goed bereikbaar. Parkeer de auto en loop het laatste stukje. Het water knalt met zo'n kracht op de rotsen dat er indrukwekkende fonteinen ontstaan. Op één punt slaat het water zelfs door een gat en krijg je het effect van een geiser. Fascinerend voor kinderen (en ouders) om te zien.

Shete Boka National Park, Curaçao

Foto: Tikva Looijen

Eten en midgetgolfen bij Landhuis Brakkeput

Wil je lekker eten in een kindvriendelijk restaurant met historie, ga dan naar landhuis Brakkeput. Dit voormalige landhuis van plantage-eigenaren is een monument. In deze mooie omgeving kan je genieten van goede gerechten en voor de kinderen is een kindermenu aanwezig. Voor of na het eten is er de mogelijkheid om een rondje te spelen op de midgetgolfbaan met 18 holes. Ook is er een speeltuin aanwezig op het terrein.

Brakkeput Mei Mei, z/n/, Willemstad, Curaçao

Foto: Pixabay

Dierentuin Parke Tropikal

In 2017 viert ParkeTropikal op Curaçao haar 75-jarig bestaan. Een dierentuin met een kleine botanische tuin die vooral in de smaak zal vallen bij jongere kinderen. Je kunt hier onder andere ezels en aapjes bekijken. Er is een kinderboerderij en een speeltuintje. Op dit moment zijn de faciliteiten voor de dieren nog niet zoals wij hier gewend zijn, maar tot 2023 vinden er renovatiewerkzaamheden plaats. Hierdoor is Parke Tropikal niet altijd open.

Chuchubiwegz/n Public Entrance Reigerweg, Willemstad, Curaçao

Foto: Tikva Looijen