Bezoek je Hong Kong met je gezin, bijvoorbeeld als tussenstop op weg naar Australië of Nieuw-Zeeland? Je zult je er geen moment vervelen! Deze hectische wereldstad kan in het begin misschien wat overweldigend zijn voor (jonge) kinderen, maar er is zoveel te zien en doen! Vijf tips.

Overvaren met de Star Ferry

Vaar met de dubbeldeks Star Ferry in een paar minuten van Kowloon naar Hong Kong Island (Central). Tijdens de overtocht kun je vanaf de boot de indrukwekkende skyline van Hongkong bewonderen. De ferry is zowel onder toeristen als locals populair. Om de prijs hoef je het in elk geval niet te laten, de kaartjes voor de ferry zijn namelijk heel goedkoop.

Tsim Sha Tsui Star Ferry Pier, Kowloon

Foto: laszlo-photo op VisualHunt.com / CC BY

Traplopen naar de Big Buddha

Bezoek de Tian Tan Buddha - ook wel Big Buddha genoemd - bij Ngong Ping Village op het groene Lantau Island. Dit imposante bronzen beeld uit 1993 van een zittende boeddha is maar liefst 34 meter hoog. Als je de boeddha en de acht kleinere beelden er omheen van dichtbij wilt bekijken, moet je 268 traptreden beklimmen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Ngong Ping Rd, Lantau Island

Foto: Pixabay

Spannende kabelbaan

Maak een ritje met de Ngong Ping 360 kabelbaan naar Ngong Ping Village op Lantau Island en geniet onderweg van een schitterend uitzicht. Als je geen last hebt van hoogtevrees kun je kiezen voor een gondel met een glazen bodem. De kabelbaan is goed te combineren met een bezoek aan de Big Buddha (zie hierboven), maar een ritje met deze kabelbaan is al een attractie op zich.

Ngong Ping 360's Tung Chung Cable Car Terminal, 1 Tat Tung Rd, Lantau Island

Foto: wkc.1 (Alex) on VisualHunt / CC BY

Met de Peak Tram naar The Peak

Ga met de Peak Tram steil omhoog naar Victoria Peak voor een adembenemend uitzicht op Victoria Harbour en de skyline van Hongkong. Dit uitzicht mag je echt niet missen als je in deze stad bent! De skyline is zowel bij daglicht als in het donker spectaculair. Het heeft overigens alleen zin om naar The Peak te gaan bij helder weer, want als het bewolkt is valt er niet veel te zien...

Peak Tram Lower Terminus, 33 Garden Road, Central

Foto: Shutterstock

Dagje Disneyland

Wil je je kinderen echt een topdag bezorgen, ga dan naar Hong Kong Disneyland op Lantau Island. In dit themapark kom je alle bekende Disneyfiguren tegen, er zijn live shows, vrolijke parades en je kinderen (en jij?) kunnen zich urenlang vermaken in allerlei attracties. Er zijn attracties voor alle leeftijden.

Fantasy Road, Lantau Island

Foto: Castles, Capes & Clones op VisualHunt / CC BY-ND