Fuerteventura is één van de heerlijke Canarische Eilanden. Prachtige stranden, een hoge temperatuur het gehele jaar door en natuurlijk fijne resorts (met zwembaden en animatieteams voor de kids). Maar kom ook zeker het resort uit om meer van Fuerteventura te ontdekken. Vijf activiteiten voor Fuenteventura met kinderen.

Dieren Spotten in Oasis Park Fuerteventura

"Oké, een dierentuin; die hebben we in Nederland ook" zal je misschien bij deze tip denken, maar toch is het Oasis Park een aanrader tijdens je vakantie op Fuerteventura! Bijna ieder kind is dol op dieren en met 3000 dieren van 250 verschillende diersoorten kan je dag niet meer stuk. Een paar hoogtepunten uit deze dierentuin: het cactuspark (de grootste van Europa!), zwemmen met zeeleeuwen en knuffelen met maki's.

Museo del Campo Majorero, Carr. Gral. Jandía, s/n, 35627 La Lajita, Las Palmas, Spanje

Foto: El Coleccionista de Instantes, CC BY-SA 2.0

Spannende Glijbanen in Acua Water Park

Fuerteventura heeft prachtige stranden - zoals Playa de Jandía - maar soms is een bezoek aan een waterpark met kinderen ook een leuke optie. In het noorden van het eiland ligt Acua Water Park. Kids kunnen hier van tien glijbanen af, de ene nog spannender dan de andere. De Río Rapido is het spannendst; dit is namelijk de hoogste glijbaan van het park! Voor de kleinsten is er een speciaal gedeelte. Zo kunnen kinderen van elke leeftijd zich hier vermaken.

Avenida Nuestra Señora del Carmen 41, 35660 Corralejo

Foto: Pixabay

Excursie naar Isla de Lobos

Zonnebrandcrème, comfortabele schoenen en natuurlijk zwemspullen; allemaal ingrediënten voor een excursie naar het eilandje Isla de Lobos. Vanaf Correlejo gaat een ferry (voor sommige kinderen al spannend!) naar dit onbewoonde eiland met mooie stranden, duinen en vulkanische overblijfselen. Leuk weetje: "Isla de Lobos" betekent "eiland van de wolven". Nou vind je hier geen wolven, maar vroeger wel zeehonden. Door de Spaanse soldaten uit de vijftiende eeuw werden deze dieren "zeewolven" genoemd.

Isla De Lobos

Foto: Pixabay

Schildpadden Spotten in Cofete

Fuerteventura is bijna een natuurreservaat op zich. Je kunt er onder andere schildpadden spotten. Er zijn verschillende projecten op het eiland die deze dieren helpen, bijvoorbeeld door ze te herplaatsen. Eén keer per jaar worden er in Cofete (in het westen van het eiland) schildpadden vrijgelaten, wat een bijzonder gezicht is. Er leven acht soorten schildpadden in de wereld en rondom Fuerteventura kun je er vier spotten.

Foto: Visualhunt

Windsurfen op Fuerteventura

"Fuerteventura" betekent letterlijk "sterke wind", niet gek dus dat het bijna altijd waait op het eiland. En wat kun je goed doen met wind op zee... windsurfen! Voor de wat oudere kids is dit een leuke activiteit. Er zijn veel watersportaanbieders op het eiland. Kies bijvoorbeeld voor de dichtstbijzijnde surfschool bij de accommodatie en neem met het gezin een paar windsurflessen. 100% plezier gegarandeerd!

Foto: Pixabay