Barcelona is een prachtige stad om met je gezin te bezoeken. Het is ook voor de kinderen een fijne plek waarin volop dingen te beleven zijn. Hieronder geef ik je mijn 5 persoonlijke tips voor kindvriendelijke plekken in Barcelona.

Parc del Laberint d'Horta

Als je met de kinderen in Barcelona bent, dan is een bezoek aan het Parc del Laberint d'Horta een must. Dit park, gelegen aan de rand van de stad in de wijk Horta, is perfect als familie-uitje, met de mix van natuur en architectuur. Bovendien biedt het labyrint in het park pret voor jong en oud.

Parc del Laberint d'Horta - Horta

Foto: Jerzy Kociatkiewicz, CC BY-SA 2.0

Genieten van chocolade

Voor de kleine zoetekauwen kan ik We Pudding echt aanraden om te genieten van allerlei lekkers, van cupcakes tot taarten. Bovendien is het decor à la Alice in Wonderland betoverend. En bij de kindvriendelijke Granja Chocolateria La Nena kun je van een heerlijke chocolate con churros genieten terwijl je kinderen in de speelhoek spelen!

We Pudding - Carrer de Pau Claris, 90 / Granja Chocolateria La Nena - Carrer de Ramon y Cajal, 36

Foto: Marta Rubio

Geniet van het stadsstrand

In de Eixample zit de Jardins de la Torre de les Aigües verscholen. De watertoren uit 1870 is het middelpunt van de tuin, die in de zomer tot een waar stadsstrand omgetoverd wordt. Hier komen alle locals uit de buurt met de kinderen om zich in de warme zomermaanden te amuseren.

Jardins de la Torre de les Aigüe - Eixample

Foto: Getty Images

Spelen in Parc de l'Oreneta

Voor extra pret voor de kinderen is een bezoekje aan het Parc de l'Oreneta, aan de rand van de Collserola heuvels, erg aan te raden. Hier vind je naast de gebruikelijke speeltuin, een treinstation met treinen die in het weekend heen en weer rijden en een ponyboerderij waar kinderen in het zadel kunnen klimmen!

Foto: Getty Images

Bezoek de vintage speelgoedmarkt

Mis de populaire vintage speelgoedmarkt niet, die iedere eerste zondag van de maand op het Plaça Masadas in La Sagrega plaatsvindt. Op dit beeldschone plein omringd door bogen, kun je tussen de locals speuren naar leuke souvenirs terwijl je kinderen lekker spelen.

Plaça Masadas, La Sagrega

Foto: Marta Rubio