Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden en ook een van de meest vulkanische. De vulkanen en het vulkaanlandschap zijn onwijs cool om te bezoeken, maar Lanzarote biedt ook een hoop andere leuke activiteiten voor kinderen. Denk aan veel groen en waterplezier. Vijf tips voor Lanzarote met kids.

Zijn we op Mars? - Parque Nacional Timanfaya

Alsof je je in een film of op Mars bevindt... Het Parque Nacional Timanfaya is sprookjesachtig. Dit natuurgebied is ontstaan door een vulkaanuitbarsting in 1730. Kinderen kunnen hier genieten van het maanlandschap. Er worden hier ook 'proefjes' gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het leeggieten van een emmer water op een scheur in de aarde, waarna er een mix van rook en vuur naar boven schiet! Leuk en bijzonder weetje: in het bijbehorende restaurant El Diablo wordt het eten bereid op de warmte die uit de aarde komt!

Parque Nacional Timanfaya, 35570 Las Palmas

Foto: kanbron, CC BY-SA 2.0

Finding Nemo - Aquario de Lanzarote

Meer dan een miljoen liter water, 33 aquaria en meer dan honderd verschillende waterdiersoorten... Het Aquario de Lanzarote is voor jong en oud een leuk uitstapje. Schildpadden, tropische vissen, noem het maar op; je vindt het allemaal in het grootste aquarium van de Canarische Eilanden. Het aquarium is ook een leerzaam uitje; er zijn drie aquaria waar je kennis kunt maken met bijvoorbeeld zee-egels en zeekomkommers. Vooral spannend voor de kids: de haaientunnel.

Avenida Las Acacias, 35508 Costa Teguise

Foto: Henry Burrows, CC BY-SA 2.0

Dromedaris rijden

Op de meeste Canarische Eilanden kun je dromedarissen vinden, zo ook op Lanzarote. En niets is leuker voor kinderen dan een ritje maken op deze prachtige dieren. Dit kan bij het Parque Nacional Timanfaya. Het kan bijna niet beter: een dromedarisrit in een maanlandschap! Voor ongeveer 10 euro kun je twintig minuten op de rug van een dromedaris zitten. Grappig weetje: op de Canarische Eilanden worden dromedarissen vaak kamelen genoemd!

Parque Nacional Timanfaya, 35570 Las Palmas

_Foto: Irene Grassi, CC BY-SA 2.0_

Een duik nemen of toch maar niet? - Lago Verde

Ook heel bijzonder op Lanzarote is Lago Verde. Dit is een meer dat behoort tot het vissersdorpje El Golfo. Het meer is in een krater ontstaan, waar water naartoe loopt. De bijzondere kleur van het meer heeft geen griezelachtergrond, maar algen kleuren het water van Lago Verde groen. Helaas kun je hier niet zwemmen, maar geen probleem: een paar meter verderop is gelukkig de zee.

Los Volcanes Natural Park, Av. Marítima, 17, 35570 El Golfo, Las Palmas

Foto: Dyn Photo, CC BY 2.0

Spetter spetter spater - Aqualava Water Park

Lanzarote heeft prachtige stranden, maar soms is het even heerlijk voor de kids om een dagje in een waterpark door te brengen. Aqualava Water Park ligt in het zuiden van het eiland. Voor de kleinsten is er een kindergedeelte en de oudere kinderen kunnen genieten van de verschillende glijbanen. Vooral het golfbad is heel bijzonder, dit is namelijk gevuld met zout water! Alsof je een duik in zee neemt...

Calle Gran Canaria, 35580 Playa Blanca

Foto: Visualhunt