Veel mensen bezoeken Terschelling voor de lange wandelingen die je over het strand en door de duinen kan maken. Maar er is veel meer te doen. Op zoek gaan naar de leukste lokale winkeltjes, bijvoorbeeld. Vul je tassen met cranberryjams, boerenkazen, wol in alle kleuren van de regenboog en woonaccessoires gemaakt van wrakhout.

(H)eerlijk Terschelling

Terwijl je een picknickmand laat vullen met allerlei lekkernijen, delen de medewerkers van Lokaal de mooiste plekjes op het eiland met je. Lokaal is ook een ideale laatste stop voor je aan boord stapt van de boot terug naar het vasteland. Hier vind je (h)eerlijke eilandproducten om mee naar huis te nemen: biologische jams, sapjes, met een hoofdrol voor de cranberry. Maar ook koffie of thee, schapenkaas en gerookte makreel.

Lokaal, Torenstraat 3, West-Terschelling

Foto: Jim Champion, CC BY-SA 2.0__

Zouthout

Alle meubels en woonaccessoires die verkocht worden bij Zouthout, zijn gemaakt van hout dat gejut werd op het strand van Terschelling. De zee, het zout en het zand zijn verantwoordelijk voor de voorbewerking van het hout; Zouthout doet de rest. Je weet zeker dat je een uniek stuk in handen hebt, klaar voor een tweede leven in jouw woonkamer.

Baaiduinen 49, Baaiduinen, Terschelling

Foto: Christina DeRose, CC BY 2.0

Watertanden bij Kookwinkel Oosterom

Culinaire liefhebbers watertanden bij Kookwinkel Oosterom. Heerlijk om even tussen alle kookspullen te snuffelen en te speuren in de kasten vol met kookboeken, bakartikelen en hippe serviezen. Je kunt hier terecht voor olijfolie van 't vat, fijne azijn en kwaliteitsjam. Praktisch naast Oosterom vind je Bewust&Mooi, in een mooi oud pand. Hier verkopen ze schepsnoep, natuurlijke handgemaakte zeep en authentieke streekproducten.

't Oosterom, Oosterburen 42, 8891GD, Midsland, Terschelling

Foto: Chris Martin, CC BY 2.0

De wolwinkel van Tante Lies

Een wel heel authentiek winkeltje vind je in Lies. In een voormalige boerderij kan je in de wolwinkel van Tante Lies terecht voor bijzondere souvenirs, breiwol in alle kleuren van de regenboog of gewoon een praatje bij een kopje koffie. Maar het zijn vooral breispullen die je in het gezellige winkeltje vindt; van patronen, haaknaalden en breipennen tot kleine bolletjes wol.

Landerum 8 8a, 8895 GZ, Lies, Terschelling

Foto: Ben Hosking, CC BY 2.0

Boerenkaas bij de Pieter Peit's Hoeve

Van de tweehonderd boeren die er oorspronkelijk op Terschelling waren, zijn er nog maar vijftien over. Kaasboerderij De Pieter Peit's Hoeve is er daar één van. In het kaaswinkeltje krijg je een uniek inkijkje in de eilandcultuur en ontdek je de meest heerlijke lekkernijen. Brandnetel- en knoflookkaas, afkomstig van de melk van koeien die in de polder achter het dorp grazen, maar ook biologische wijn, cranberryjam, honing en zuurdesembrood.

Boerderij: Lies 24a, Terschelling / Winkel: Oosterburen 23, Midsland, Terschelling

Foto: See-ming Lee, CC BY-SA 2.0