By Expedia Team, on February 21, 2017

5x de leukste markten in Tel Aviv

Bruisend Tel Aviv combineert het beste van stad en strand, maar wist je dat je er ook uitstekend kunt shoppen? Dit zijn de 5 leukste markten in Tel Aviv, voor de fijnproever, creatieveling en liefhebber van vintage.

### Schatzoeken op de Jaffa vlooienmarkt

Pas op waar je loopt op de Jaffa Flea Market, want de straten liggen bezaaid met bijzondere vintage vondsten waar je héél erg hebberig van wordt. 6 dagen per week is Jaffa het toneel van een enorme vlooienmarkt waar je geweldige dingen op de kop kan tikken. Van kleding tot meubels, je bent rustig een hele dag zoet als je alle winkeltjes en kraampjes op je gemak wilt bekijken.

Jaffa

Foto: Stéphanie Versteeg

### Voor de creatieveling: Nahalat Binyamin Craft Market

Creatieveling of gewoon op zoek naar een uniek souvenirtje? Loop dan op dinsdag of vrijdag een rondje over de Nahalat Binyamin Craft Market, waar meer dan 200 lokale artiesten en kunstenaars hun creaties verkopen. Het aanbod is groot en de kwaliteit hoog; alle producten zijn origineel en met de hand gemaakt. Wedden dat er altijd iets naar jouw smaak tussen zit?

Nahalat Binyamin Street

Foto: Stéphanie Versteeg

### De lekkerste lokale producten op de Shuk Hanamal

De nieuwe haven van Tel Aviv is een bruisende plek met goede restaurants en vernieuwende winkelconcepten. Het kleurrijke hoogtepunt wordt gevormd door de Shuk Hanamal, een enorme foodhal vol winkeltjes van lokale ondernemers. Je koopt er koshere wijn, olijfolie en zoetigheden, maar ook biologische groenten en fruit, kazen van eigen bodem en warme gerechtjes die je ter plekke kunt opeten.

Nemal Tel Aviv Street

Foto: Stéphanie Versteeg

### Winkelen op de traditionele Carmel Market

Carmel Market is een traditionele versmarkt waar je je ogen uitkijkt. Je kunt hier uren wandelen langs alle stalletjes waar groenten en fruit hoog liggen opgestapeld en het street food voor je neus wordt bereid. Vanuit heel Tel Aviv komen de locals naar Carmel Market voor verse producten, de geurende bergen met kruiden en specerijen, en grote potten met hummus.

HaCarmel Street

Foto: Stéphanie Versteeg

### Sarona Market: de hipste hotspot van Tel Aviv

Foodies moeten in Tel Aviv zeker een bezoek brengen aan de Sarona Market, een overdekte markthal geïnspireerd op La Boqueria in Barcelona en Chelsea Market in New York. Hier proef je specialiteiten van over de hele wereld, maar ook de iconische gerechten van populaire Israëlische chefs. Sarona Market is een plek waar trends worden geboren en het startpunt van je culinaire reis door Israël.

Aluf Kalman Magen Street

Foto: Stéphanie Versteeg