Als ouders zal je ervaren dat een strandvakantie in Ibiza of Mallorca, waarbij je urenlang kunt relaxen op een strandbedje, er niet meer inzit. Kinderen willen de hele dag geëntertaind worden en daarvoor moeten papa en mama zorgen. Een vakantie niet zo ver van huis is een prima alternatief, omdat de reis voor de kinderen dan minder lang is. Al eens aan De Panne aan de Belgische kust gedacht? Lees hier waarom ik De Panne het meest kindvriendelijke plaatsje van de Belgische kust vind.

Een groot speelpaleis midden op het strand

Voor 4 euro mogen de kids een uur lang spelen op de springkussens, glijbanen, klimrekken en in de ballenbak. Ouders mogen er gratis naar binnen en kunnen hun kroost zo in de gaten houden. Kinderen vinden het heerlijk om te spelen in het zand, terwijl hun ouders op een bankje zitten en genieten van het uitzicht op zee, de wind door de haren of het fijne zand aan de voeten.

Zeedijk 53, 8660 De Panne, België

Foto: elPadawan, CC BY-SA 2.0

Maak een heerlijke strandwandeling en loop zo Frankrijk in

Vanaf de zeedijk in De Panne loop je zo naar het eerste dorpje in Frankrijk. Het is een mooie wandeling langs de enorme duinen en de ongerepte natuurgebieden. Eenmaal in Frankrijk kun je daar een pauze nemen op een van de terrassen en daarna weer terugwandelen. Zo ben je niet alleen in België geweest, maar zelfs ook in Frankrijk. De kids kunnen op het brede strand rennen, schelpen zoeken en in de duinen klimmen. Kortom, genoeg te beleven!

Zeedijk, 8660 De Panne, België

Foto: E. Dronkert, CC BY 2.0

De multifunctionele boulevard

De autovrije (!) boulevard in de Panne is opgedeeld in twee banen. De ene baan is bedoeld voor voetgangers, terwijl de kinderen zich op de andere baan kunnen uitleven en heerlijk kunnen rondfietsen en spelen. Op de boulevard zijn op een aantal plekken skelters, loopfietsen of gewone kinderfietsen te huur voor maar een paar euro voor 2 uur. Kinderen kunnen zo ook de boulevard afgaan zonder dat ze bij papa en mama in de buurt moeten blijven.

Zeedijk, 8660 De Panne, België

Foto: Alicja Colon, CC0 1.0

Dineren op het strand

De Panne is een van de weinige kustplaatsjes waar de terrassen op het strand staan. Dit komt waarschijnlijk omdat daar ook de ruimte voor is. De Panne heeft het breedste strand van de Belgische kust. Voor ouders ideaal, want de kinderen kunnen veilig in het zand spelen, terwijl zij een heerlijk wijntje kunnen drinken en toch een oogje in het zeil kunnen houden.

Zeedijk, 8660 De Panne, België

Foto: Mikael Kristenson, CC0 1.0

Plopsaland: scoren bij je kids

Wil je je kinderen echt verwennen, dan is het pretpark van Bumba, Maya de bij en K3 de beste verrassing die je ze kunt geven. Het park ligt naast De Panne en is het hele jaar door geopend. In het voorjaar van 2015 opende Plopsaland ook nog een aquaparadijs. Naast het pretpark kun je je nu dus ook vermaken in de gloednieuwe zwembaden, glijbanen en zelfs sauna's.

De Pannelaan 68, 8660 De Panne, België

Foto: Vincent Teeuwen, _CC BY 2._0