Madeira, het Portugese stukje land voor de kust van Marokko. Het zonnige eiland was ooit het favoriete vakantieoord van de beroemde prinses Sissi. Door het milde klimaat en de exotische bloemen die er het hele jaar door groeien wordt Madeira ook wel het bloemeneiland genoemd. Het is een geliefde woonplaats onder Nederlandse pensionado's en de perfecte plek voor een ontspannen gezinsvakantie. Dit zijn de 5 leukste activiteiten voor het hele gezin.

Het glazen balkon

Als ouder zie je je kind liever niet in de buurt van een afgrond wandelen. Behalve bij het glazen balkon op Madeira. De Cabo Girao Skywalk is één van de populairste toeristische trekpleisters van het eiland. Vanaf het glazen uitzichtpunt heb je een spectaculair uitzicht over de zuidkust van Madeira. Wie durft kijkt door de doorzichtige vloer bijna 600 meter de diepte in.

Estrada do Cabo Girão 9300-351, Madeira

Foto: Daisy Scholte

Sleeën op straat

Kinderen zijn gek op sleeën. Maar durven ze ook zonder sneeuw op het asfalt naar beneden te roetsjen? Op Madeira kan het. Bovenaan de berg de Monte stap je met z'n drieën in een grote, rieten mand. Vervolgens glij je met een rotgang over de smalle weggetjes naar beneden. Hier krijg je gegarandeerd de slappe lach van. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Caminho do Monte 4, Funchal

Foto: Daisy Scholte

Stadstour in een tuk tuk

Tuk tuks zijn allang niet meer alleen te vinden in India of Thailand. De mini karretjes zijn inmiddels onderdeel van het straatbeeld van Madeira's hoofdstad Funchal. Met de Tukxi Eco Tour word je heerlijk rondgereden in een elektrische tuk tuk langs de mooiste plekken van Funchal. Het is net zo leuk als een avontuurlijke ontdekkingstocht, maar dan zonder vermoeide benen.

Foto: Daisy Scholte

Geschiedenis voor kinderen

Met meer dan 500 jaar geschiedenis is Madeira een eiland vol verhalen. Kinderen kunnen de geheimen van het eiland samen met een echte History Teller ontdekken. Elke zaterdag om 15.00 uur vertrekt er een gratis tour, speciaal voor kinderen, vanuit het centrum van Funchal. In een wandeling van ruim een uur deelt de gids de leukste weetjes over de stad.

Foto: Daisy Scholte

Atlantisch Festival

Op Madeira vieren ze de komst van de zomer met een groot festival: The Madeira Atlantic Festival. De hele maand juni zijn er vrolijke feesten op het hele eiland. Er zijn middeleeuwse markten, waar jonkvrouwen en ridders varkens roosteren op het spit en kinderen leren boogschieten. In het weekend is er muziek en straattheater. Het absolute hoogtepunt van het festival zijn de wekelijkse vuurwerkshows die heel Funchal doen oplichten.

Foto: Daisy Scholte