Arnhem is misschien niet de eerste stad die in je opkomt als je er met het gezin op uit gaat. Gek eigenlijk, want er is zoveel te doen voor jong en oud. Bijvoorbeeld deze bijzondere activiteiten voor het hele gezin.

Nederlands Openluchtmuseum

Maak een reis door de tijd terug naar het Nederland van vroeger. In het Nederlands Openluchtmuseum beleef je hoe de mensen door de eeuwen heen leefden in dit koude kikkerlandje. Ontmoet echte boerinnen, neem een kijkje in een ouderwetse wasserij en maak een tocht in de historische tram. In de winter kun je er zelfs schaatsen!

Hoeferlaan 4, Arnhem

Foto: Daisy Scholte

Burgers' Zoo

Ga op avontuur door alle bijzondere werelddelen. Hier wandel je door de savanne met echte zebra's, ervaar je de jungle met zeekoeien en aardvarkens. Je kunt zelfs het onderwater leven van dichtbij meemaken. Volgens sommigen is Burgers' Zoo de mooiste dierentuin van Nederland.

Antoon van Hooffplein 1, Arnhem

Foto: Daisy Scholte

Airborne Museum Hartenstein

Geschiedenis is niet saai! Het Airborne Museum Hartenstein vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geen suffe geschiedenisles, maar een heuse ervaring met speurtochten, een spannende familieroute en een reconstructie van de straten van Arnhem tijdens de oorlog. Een indrukwekkende ervaring.

Utrechtseweg 232, Oosterbeek

Foto: Daisy Scholte

Historische Kelders

Ooit was Arnhem dè handelsstad van Nederland. De oude koopmanshuizen en wijnhuizen hadden een gigantische netwerk aan ondergrondse opslagkelders voor alle exotische goederen die van over de hele wereld hiernaartoe kwamen. Nu kun je de middeleeuwse kelders bezoeken voor een spannende wandeling ònder de stad!

Oude Oeverstraat 4, Arnhem

Foto: Daisy Scholte

De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe wordt ook wel de 'achtertuin van Arnhem' genoemd. Het wereldberoemde natuurpark met haar uitgestrekte grasvlakten is een lust voor het hele gezin. Ga speuren naar sporen, op safari met de boswachter, maak een fietstocht door de heide of bezoek het Kröller-Muller Museum. Genoeg te doen in dit bijzondere natuurgebied.

Foto: Daisy Scholte