Wereldstad New York is ook met kinderen gaaf om te bezoeken. Net als jij, zullen ze hun ogen uitkijken bij het Vrijheidsbeeld, het One World Trade Center en de neonreclames die overal oplichten. Ga bijvoorbeeld op zoek naar herkenbare locaties uit hun favoriete tv-serie. De stad is erg buggy-onvriendelijk; dat maakt een bezoek aan New York het gemakkelijkst met wat oudere kinderen.

Chillen in Central Park

Een bezoek aan Central Park is een must tijdens je stedentrip in New York. Er is enorm veel te doen voor kinderen; er zijn niet alleen veel verschillende speeltuinen maar zelfs een kleine dierentuin. Verder kun je de kantelen van het Belvedere-kasteel, een klein kasteeltje, beklimmen. Neem je picknicklunch mee of koop wat bij de vele kraampjes en maak er een ontspannen middag van.

Central Park, New York, VS

Foto: Mrs. Gemstone, CC BY-SA 2.0

Een boottochtje langs het Vrijheidsbeeld

De Staten Island ferry vaart van Manhattan naar Staten Island. Je komt langs het Vrijheidsbeeld en hebt vanaf het water een erg mooi uitzicht over de skyline van New York. Zoek een plekje op het dek en neem de boot rond zonsondergang als dat kan, wanneer alle lichtjes aangaan voor de allermooiste foto's. Je kinderen kijken hier hun ogen uit.

4 South Street New York, NY 10004

Foto: Damianos Chronakis, CC BY-SA 2.0

In het reuzenrad op Times Square

Sta je op Times Square dan zie en hoor je een kakofonie van geluiden en lichtjes. Rondom het plein zit onder andere een M&M-store waar je allemaal one of a kind smaken kunt kopen en er bevindt zich een enorme speelgoedwinkel: zo groot dat er in de winkel een reuzenrad past! Wat is nou leuker om hier een ritje in te maken terwijl je naar alle drukte buiten kijkt.

24-30 Union Square East, Manhattan, NY 10003, New York, VS

_Foto: Warren B, CC BY-SA 2.0_

Kunstzinnig spelen in het Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art (The Met) stelt voorwerpen tentoon uit de hele wereld, zelfs een complete Egyptische tempel. Het is zo enorm dat het onmogelijk is alles in een dag te zien. Dat hoeft ook niet, want speciaal voor gezinnen is er een aantal kindvriendelijke activiteiten en routes. Zo kunnen kinderen van 2 tot 4 bijvoorbeeld hun eigen kunst maken en oudere kinderen een mysterie oplossen.

1000 5th Ave, NY 10028, New York, VS

Foto: Xuan Che, CC BY 2.0

Een park op een spoorlijn

De High Line is een fijne plek in New York voor een bezoek met kinderen. Ooit een oude spoorlijn, nu een verhoogd park. Je loopt tussen de hoge gebouwen van New York en er is altijd wat te zien. Bovendien zijn er verschillende spelplekken voor je kinderen, zoals dansende fonteintjes. Rondom de High Line staan diverse foodtrucks, dus het is ook een goede picknickplek.

High Line New York, NY 10011, New York, VS

Foto: David Berkowitz, CC BY 2.0