Het lange paasweekend is bij uitstek geschikt voor een weekendje in België. De meeste bezienswaardigheden, behalve winkels, zijn namelijk met Pasen gewoon open. Er worden juist extra activiteiten georganiseerd, zoals paaseierzoektochten. Ook als toerist ben je hier van harte welkom en zo heb je een extra leuk paasweekend met je gezin.

Paaseieren zoeken in Namen, Wallonië

Op 2e Paasdag mogen alle kinderen in Namen meedoen aan de grote paaseierzoektocht. In het Koningin Fabiola-pretpark worden honderden nepeieren neergelegd. Grote en kleine kinderen beginnen als een gek zoveel mogelijk eitjes op te rapen, luidkeels aangemoedigd door de ouders. Uiteindelijk maakt het niet uit hoeveel eieren je hebt, want ieder kind krijgt na het inruilen van de nepeieren een zak met heerlijke chocolade-eitjes van de lokale chocolaterie (en dat zijn hele goede eitjes!).

Rond Point Thonar 1, 5000 Namen, België

Foto: Pixabay

Paasfestival bij Openluchtmuseum Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk organiseert een speciaal paasfestival voor gezinnen. Normaal gesproken kan je hier al van alles doen, zoals een vogelvoederkastje timmeren en binnen kijken bij een smidse. Tijdens je wandeling kom je misschien wel de herder tegen en met Pasen zijn er vaak jonge lammetjes. Speciaal voor het festival worden er paasspelletjes georganiseerd zoals eierenrollen, mastklimmen en een eier-estaffette. In het openluchtmuseum leer je bovendien meer over de paasgebruiken van vroeger.

Bokrijklaan 1, 360 Genk, België

Foto: Pixabay

Speciale Paasshow in Plopsaland

Plopsaland is een van de meest populaire pretparken in België, zeker voor jonge kinderen. Naast de leuke attracties zoals achtbanen, speeltoestellen en Bumper Boats blinkt dit park ook uit in het geven van theatershows. Tijdens het paasweekend is er een speciale themashow met in de hoofdrol uiteraard de mascotte van het park: Kabouter Plop. De kinderen kunnen genieten van een spannend avontuur rondom het thema Pasen.

De Pannelaan 68, 8660 De Panne, België

Foto: Pixabay

Paaswandeling met uilen

De Uilenhof in Wuustwezel organiseert al een aantal jaar tijdens het paasweekend een speciale paaswandeling met uilen. Het vogelliefhebbende echtpaar geeft shows met uilen, raven, gieren en een zeearend. Tijdens de paaswandeling woon je niet alleen met het gezin de show bij, maar mag je ook zelf en in een groep een stuk wandelen met een uil op je arm. Ook aan taart, een kopje koffie en genoeg paaseieren is gedacht.

Havendreef 2, 2990 Wuustwezel, België

Foto: Tikva Looijen

Kinderfestival Spring-Tij Oostende

In Oostende vindt tijdens de Belgische paasvakantie en het aansluitende paasweekend het festival Spring-Tij plaats. Deze stad is toch al populair bij gezinnen, vanwege het strand en de diverse belevingsmusea, maar met Pasen is er nog meer te doen. Je kunt terecht voor een heel aanbod aan activiteiten zoals creatieve workshops, speciale shows, voorleesmiddagen, sportactiviteiten op het strand en een paaseierenraap. Voor veel workshops en shows moet je je van tevoren wel aanmelden.

Oostende, België

Foto: Pixabay