Texel is een heerlijk eiland voor een weekendje of een weekje weg met het hele gezin. Zodra je op de boot stapt, begint het vakantiegevoel. Het is echt een eiland om lekker buiten te zijn en de natuur te ervaren. Texel heeft genoeg te doen voor kinderen, van grote attracties zoals Ecomare tot relatief onbekende en goedkope uitjes zoals de zelfpluktuin.

Profiteer tot 30 maart van onze Paasaanbiedingen en boek nu je vakantie naar Texel extra voordelig!

Vuurtoren van Texel beklimmen

De knalrode vuurtoren in De Cocksdorp is een icoon van Texel en een leuk uitje voor het hele gezin. Je moet er wat voor doen, maar 153 traptreden later heb je een geweldig uitzicht over Texel. Bij helder weer zie je zelfs de zeehonden op de zandbanken richting Vlieland liggen. Oudere kinderen zullen de expositie over de historie van de vuurtoren ook interessant vinden. Je ziet de kogelgaten uit de Tweede Wereldoorlog nog zitten.

Eierland, Vuurtorenweg, 1795 De Cocksdorp

Foto: Pixabay

Pannenkoeken eten op Texel

Met een menukaart met meer dan 100 verschillende pannenkoeken is het lastig kiezen bij pannenkoekenrestaurant Klif 23. Reden genoeg om dus vaker terug te keren. Ook aan kinderen met allergieën is gedacht en er zijn glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken te krijgen. Door de indeling voelt dit restaurant bovendien minder massaal dan de meeste andere op Texel. Ook een leuke kinderspeeltuin is aanwezig.

Klif 23, 1797 AK Den Hoorn Texel

Foto: Pixabay

Bezoek aan zeehondencentrum Ecomare

Een bezoek aan zeehondencentrum Ecomare mag niet ontbreken tijdens een weekendje Texel met kinderen. Het is leuk om de speelse zeehondjes te zien en je kunt ook kijken hoe ze gevoerd worden. Daarnaast leer je in Ecomare meer over de natuur en geschiedenis van de Waddenzee, bijvoorbeeld door het maken van een educatieve duinwandeling of door de expositie met de botten van aangespoelde botvissen te bezoeken.

Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog

Foto: Pixabay

Fietsen door de duinen op Texel

Texel is een ideaal eiland om met de fiets te verkennen. Er zijn veel vrij liggende fietspaden en de afstanden zijn klein, waardoor dit heel geschikt is voor kinderen. Je kunt kiezen voor routes door de duinen, de bossen of juist over de dijk met uitzicht op de zee. De routes zijn goed aangegeven en onderweg kan je regelmatig stoppen bij een vogeluitkijkpost of in één van de dorpjes. Wil je wat ruigers dan is er op het eiland ook een mountainbikeroute.

Foto: Pixabay

Zelfpluktuin

De zelfpluktuin op Texel is enorm groot en goed onderhouden. In deze fijne tuin staan veel verschillende soorten bloemen en vruchten, zoals sappige aardbeien. Een goede plek om je kinderen meer te leren over het groeiproces van planten. Entree is gratis en bij de uitgang kan je alles wat jij en je kinderen onderweg hebben verzameld laten wegen en alleen dit reken je af. Bij de zelfpluktuin zit ook een speeltuin en een cafeetje met heerlijke taarten gemaakt van vers lokaal fruit.

Middellandseweg 4, 1792 CG Oudeschild

Foto: Pixabay