Thailand is één van de populairste exotische vakantiebestemmingen voor het hele gezin. Je zult merken dat je hier als gezin heel erg welkom bent en de beroemde Thaise gastvrijheid een extra dimensie aan je bezoek geeft. Bovendien is er ook gewoon heel veel te beleven in Thailand met kinderen.

Zingende apen in de Dusit Zoo

Een fijne onderbreking van de tijd in het drukke Bangkok is een bezoek aan de Dusit Zoo. Net zoveel dierentuin als uitgestrekt park. Hier kunnen de kinderen zich uitleven in de verschillende speeltuinen, spelen met de geitjes en een zeeleeuwenshow bekijken. Iedereen heeft zijn favoriete dier, maar een geluid dat je altijd bij zal blijven is dat van de zingende Gibbons.

IBT No.71, Rama 5 Road, Dusit 10300, Thailand

Foto: Johan Fantenberg, CC BY-SA 2.0

Zwemmen in een waterval

Een tropisch zwemparadijs, maar dan in het echt. In Thailand kan je niet alleen zwemmen in een waterval, je kunt er ook nog vanaf glijden. De watervallen in het Erawan National Park zijn prachtig gelegen, midden tussen de bossen, en het water is glashelder. Wie wil hier nou niet zwemmen? Maar wees gewaarschuwd: kleine visjes knabbelen ook graag aan kleine kindervoetjes.

Mu 4, Tha Kradan Sub-district, Amphur Si Sawat, Kanchanaburi 71250, Thailand

Foto: yeowatzup, CC BY 2.0

Kindvriendelijk eiland Koh Lanta

Thailand heeft een enorme keuze aan stranden en eilanden. Koh Lanta heeft een grote expat community met kinderen en dat maakt dat hier altijd veel speelmaatjes zijn. Het strand is breed en de zee is lekker rustig. Hier willen de kinderen zeker zandtaartjes bakken. Ben je op zoek naar wat meer afwisseling? Dan is er genoeg te doen zoals een snorkeltour of kajakken met het hele gezin.

Koh Lanta, Thailand

Foto: Jens-Petter Salvesen, CC BY-SA 2.0

Banana pancakes eten

Thailand heeft een heerlijke keuken met veel gerechten die bestaan uit een fijne balans van vele specerijen. Grote kans dat je kinderen echter vooral gecharmeerd zijn van de vele pannenkoekenverkopers overal in het land. Vers gebakken met Nutella, kersen of banaan. Een goede plek waar je gegarandeerd pannenkoeken kunt krijgen is op Khao San Road, de backpackersstraat van Bangkok.

Khao San Road, Bangkok, Thailand

Foto: butforthesky.com, CC BY 2.0

Indrukwekkende Boeddha

Een enorme Boeddha van 46 meter, met daaromheen een gebouw vol met tekeningen die op tekenfilmfiguren lijken. Deze ingrediënten maken Wat Pho één van de meest kindervriendelijke tempels in Bangkok. Zorg ook voor een flinke stapel kleine muntjes zodat je kinderen net als Thaise kinderen de vrolijk klingelende bronzen bokalen kunnen vullen.

2 Sanamchai Road, Grand Palace Subdistrict, Pranakorn District, Bangkok 10200, Thailand

Foto: swifant, CC BY-SA 2.0