Een bezoek aan de markten van Hong Kong is de perfecte manier om kennis te maken met de lokale cultuur en gebruiken. Zo leer je dat goudvissen geld waard zijn en je ontdekt die ene plek in de stad waar het zelfs bij lage smog nog lekker ruikt. Weten waar? Lees hier over de vijf meest verrassende markten in Hong Kong.

Jade Market

In China geloven ze dat de groene jade edelsteen boze krachten verdrijft. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel mensen een ketting met het zachtgroene steentje dragen. Op de Jade Market verkopen tientallen handelaren sieraden en souvenirs van jade. Pas op voor de nepperds! Als er kleine bubbeltjes in de stenen zitten weet je zeker dat ze van plastic zijn.

Hong Kong, Yau Ma Tei, 甘肅街玉器市場 278號檔

Foto: Daisy Scholte

Goudvismarkt

De Goudvismarkt is een fascinerende straat vol rekken met zakjes gekleurde vissen. Al sinds de oudheid zijn goudvissen een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur. Ze staan voor rijkdom en geld. Wie een zak met een goudvis meeneemt, koopt eigenlijk een zak met goud. Je kijkt je ogen uit op de Goudvismarkt. Sommige van de visjes kosten meer dan driehonderd euro!

Goldfish Market, Mong Kok, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte

Vogelmarkt

Het is een hels kabaal op de kleurrijke vogelmarkt van Hong Kong. In een klein parkje hangen ara's, toekans en parkieten in traditionele, houten kooitjes in de bomen. Oude mannen bespreken de dag en roddelen over de buren, maar ze verliezen hun kostbare vogel geen moment uit het oog. Voeren is verboden! Maar kijken mag altijd.

Prince Edward, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte

Bloemenmarkt

Het is geen grote markt, maar wel één van de bekendste. De Bloemenmarkt in Hong Kong is haast een museum van bijzondere bloemen en gekke planten. Potten, zaden, boeketten en bollen, je vindt hier werkelijk alles voor in de tuin. Als het niet de meest kleurrijke markt van Hong Kong is, dan toch zeker de lekkerst ruikende plek van de stad.

Flower Market Rd, Mong Kok, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte

Temple Street Night Market

Deze markt is vooral populair vanwege de goedkope kleding, sieraden en elektronica, maar je kunt ervan uitgaan dat alles nep is. Wat de markt wel bijzonder maakt is de lange rij aan waarzeggers waar je voor een paar euro kunt aanschuiven voor een blik in de toekomst. Wie geluk heeft wordt ook nog verrast door een spontaan live optreden van een Kantonese operazangeres.

Temple St, Yau Ma Tei, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte