De buurt Williamsburg in het New Yorkse Brooklyn is niet alleen hip vanwege de vele koffietentjes en bedrijven van creatieve ondernemers, het is een goudmijn voor de vintage shopfanaat. Of je nu iets zoekt om aan te trekken of om je interieur mee te verrijken; hier scoor je gegarandeerd iets bijzonders voor weinig.

Brooklyn Flea

Een fenomeen in Brooklyn dat je elk weekend kunt bezoeken. In de zomer heerlijk buiten aan het water met uitzicht op de skyline van Manhattan en in de winter binnen in een geweldig, industrieel pand. Bij de Brooklyn Flea kun je schatzoeken naar schilderijen, tapijten, sieraden, oude typemachines en nog veel meer. Extra leuk: het wordt gecombineerd met de food market Smorgasburg.

Winter: 241 37th St, Zomer: East River State Park

Foto: GLady, CC0 1.0

Collections

Een klein, maar heel fijn winkeltje net buiten East Williamsburg is Collections. Hier vind je waanzinnige mode uit de vorige eeuw, van uitbundige jurken tot een ingetogen colbertje. De eigenaresse reist door het hele land om unieke stukken te vinden. Vol passie vertelt ze over de geschiedenis van de items die ze verkoopt en geeft ze kledingadvies.

16 Wilson Ave

Foto: sdnet01, CC0 1.0

Junk Brooklyn

Laat je niet op het verkeerde been zetten door de naam, want als je deze winkel binnenloopt, maakt je hart een sprongetje van plezier. Junk Brooklyn is tot de nok toe gevuld met items die je wilt hebben. Denk aan oude knopen, antieke landkaarten, glaswerk in allerlei kleuren en hakken waar je nog wat kilometers op kunt lopen. Hier vergeet je de tijd, want je blijft speuren.

567 Driggs Drive

Foto: Melly95, CC0 1.0

Artists & Fleas

Niet zomaar een vintage markt, hier presenteren verschillende artiesten en designers hun werk, wat een mooie mix aan oud en nieuw oplevert. Elk weekend kun je bij Artists & Fleas struinen naar o.a. sieraden, zeefdrukken en tassen bij ruim 100 ondernemers. Vrijwel alles is vintage of handgemaakt, waardoor dit de ideale plek is om speciale cadeautjes voor het thuisfront te vinden.

70 North 7th Brooklyn

[Foto](https://www.flickr.com/photos/edsel/16118284600/in/photolist-qyjqsC-qQSFYc-qQSXXr-qyqJDp-uqxzRv-eUSfNE-9VaHFc-5mNMsa-9Vdzk9-ycLJEN-9VaKdg-z9EZBi-2HSdic-5cmzMg-8yDjcF-8yDkzk-8yGqbW-9VdAf3-7DT5QJ-5DstWV-5oe8wT-8yGr7S-8yGpvw-8yDjUF-8yGqPE-mHyHB1-5cqQLS-5cmA5g-inzGJ-4CsSwF-rLM5qi-6WsfZx-BVAygQ-3Pt8G9-gWH5e-rmt72p-qG8DYc-rCUYhV-qG8CZZ-rCUYHK-qFVgv1-qG8CX4-rmkFuG-rmkFfU-rCPuH2-qFVg1d-iFyUv-63pHfi-9VaHov-xDEpiu): Edsel Little, CC BY-SA 2.0_

Monk Vintage

Hier kun je het geluk hebben dat je voor één dollar naar buiten loopt met een geweldig nieuw item voor je garderobe. De sfeer van Monk Vintage heeft een jaren '80 gevoel, wat het speuren naar oude stukken extra leuk maakt. Een uitdaging om met lege handen de deur uit te lopen, want je wordt er hebberig.

496 Driggs Ave

_Foto: deankez_Sone, CC0 1.0_