De Kloosterstraat in de wijk Sint-Andries is in Antwerpen dé plek bij uitstek om bijzondere woonspullen te vinden. Het staat bekend als een straat bomvol vintage woonwinkels. Neem lekker de tijd om te struinen en te genieten van al het moois voor thuis en sla daarbij deze 5 adresjes niet over.

Blue Fonz

Als je houdt van de typische, Oud Engelse woonstijl, dan is dit voor jou een paradijsje. Dit adres is namelijk beroemd vanwege het grote aanbod Chesterfield banken. Een blikvanger die je interieur in één klap de ultieme vintage uitstraling geeft. Liever een oude hoedendoos, schrijftafeltje uit 1800, klassieke prent of antieke klok? Grote kans dat je het hier vindt.

Kloosterstraat 12

Foto: wardyboy400, CC BY 2.0

Tante Brocante

De sfeer die de winkel ademt is net zo gezellig en knus als de naam Tante Brocante klinkt. Hier worden meubels uit de vorige eeuw gemixt met artikelen van nu, maar wel dusdanig geselecteerd dat ze naadloos op elkaar aansluiten. Het is altijd een verrassing wat je hier zult vinden. Van een Bidemeyer kastje tot een oude kroonluchter. Heerlijk schatzoeken.

Kloosterstraat 53

Foto: Visualhunt, CC0 1.0

't Koetshuis

Voor een duik in het verleden moet je bij 't Koetshuis zijn. In deze gigantisch grote winkel gaat je hart sneller kloppen terwijl je ál die oude meubels en accessoires bewondert. Verspreid over twee verdiepingen maak je voor je gevoel een reis door het verleden. Het wordt moeilijk kiezen wat er mee naar huis gaat en wat niet, want alles is bijzonder.

Kloosterstraat 62

Foto: Visualhunt, CC0 1.0

Viar

Een hangarachtige ruimte vol vintage meubels waar je hebberig van wordt. Viar is ruim opgezet en dat maakt het kijken naar de collectie met prachtige meubels, beelden en ornamenten extra fijn. Je krijgt door de presentatie een goed idee hoe bijvoorbeeld die buffetkast uit de jaren '50 het best tot zijn recht komt in jouw huis. De collectie wisselt snel, dus regelmatig een kijkje nemen loont de moeite.

Kloosterstraat 65

Foto: Franklin Heijnen, CC BY-SA 2.0

Loft Styles

Altijd al gedroomd van een onderdeel van een oud vliegtuig in je interieur? Bij Loft Styles vind je het, want de eigenaren verzamelen deze over de hele wereld en maken er zelf meubels en decoratiestukken van. Ook ben je hier aan het juiste adres als je relikwieën zoals een eeuwenoude scheepslamp of landkaart wilt bemachtigen. Met recht een werelds vintage adres dat je interieur een reislustig tintje uit vervlogen tijden geeft.

Kloosterstraat 79

Foto: Visualhunt, CC0 1.0