Paleizen, een dierentuin, een pretpark... Wenen is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Neem dus gerust je kinderen mee als je naar Wenen gaat. Deze bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens een stedentrip met het hele gezin naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Schloss Schönbrunn

Je kunt er eigenlijk niet omheen als je in Wenen bent: Schloss Schönbrunn. Dit grote paleis heeft meer dan 1400 kamers in alle soorten en maten. Met een rondleiding krijg je een indruk van hoe het leven in het keizerlijk paleis er vroeger uitzag. Met kinderen is het leuk om het naast gelegen Kindermuseum van Schönbrunn te bezoeken, voor een inkijkje in het leven van de kinderen die opgroeiden in het paleis.

Adres: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wenen

Foto: Pixabay

Tiergarten Schönbrunn

Wandel door de mooie tuinen van het paleis naar Tiergarten Schönbrunn. Keizer Franz I Stefanus begon deze dierentuin in 1752. Centraal in de dierentuin staat het barokke paviljoen uit 1759, waar je wat kunt drinken met uitzicht op de dieren. Je kunt in deze dierentuin ca. 700 diersoorten zien, waaronder cheeta's, tijgers, koala's en reuzenpanda's.

Adres: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wenen

Foto: Pixabay

Natuurhistorisch museum

Regent het? Dan is het natuurhistorisch museum een aanrader. Hier zie je allerlei (opgezette) dieren, modellen van dinosaurussen en fossielen. Het museum is heel groot, dus je kunt je hier gemakkelijk een hele dag vermaken. Daarnaast is het gebouw zelf ook het bekijken waard.

Adres: Maria Theresien Platz, 1010 Wenen

Foto: Pixabay

Spaanse Rijschool

Midden in het centrum van Wenen vind je de Spaanse Rijschool, in paleis De Hofburg. In deze oudste nog bestaande rijschool ter wereld worden witte Lippizaner-paarden getraind in de klassieke dressuur. Het is natuurlijk het leukst om een show of een training bij te wonen. Maar je kunt ook een rondleiding doen door de rijschool en de stallen, voor een kijkje achter de schermen.

Adres: Michaelerplatz 1, 1010 Wenen

Foto: Pixabay

Wiener Prater

Het Wiener Prater is een groot park in Wenen, waarvan een deel is ingericht als attractiepark. De blikvanger van het attractiepark is het grote reuzenrad uit 1897, maar er is ook een spookhuis, zweefmolens en snellere attracties zoals de Boomerang en de Black Mamba. Geen zin in een ritje met de Boomerang? Je kunt ook een drankje doen in een van de vele cafés en restaurants in het park.

Adres: Leopoldstadt, 1020 Wenen

_Foto: leoglenn_g via Visualhunt.com / CC BY_