Kuala Lumpur is een bruisende miljoenenstad. Een echte Aziatische metropool, waar moderne wolkenkrabbers worden afgewisseld met bewierookte tempels. Kuala Lumpur is daarnaast de perfecte stad om te winkelen. Je vindt er talloze winkelcentra en levendige markten vol hebbedingen om je koffers mee te vullen.

Suria KLCC

Je kunt Kuala Lumpur niet verlaten zonder de iconische Petronas Towers gezien te hebben, maar wist je dat onderin de torens een enorm winkelcentrum zit? Suria KLCC heeft 6 verdiepingen waar je je úren kunt vermaken. Zelfs als je niet van winkelen houdt, want in deze mall vind je ook een aquarium, een bioscoop met 12 zalen en een enorm foodcourt waar alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigd.

241, Jalan P Ramlee, 50088 Kuala Lumpur

Foto: Stéphanie Versteeg

Pavilion KL

De meeste luxe mall van Kuala Lumpur is Pavilion KL. De grote internationale modenamen zijn hier volop aanwezig, maar je hebt er gelukkig ook genoeg winkels die iets vriendelijker zijn voor je reisbudget. Ben je uitgewinkeld? Neem dan de roltrap naar de 6e verdieping, voor een bezoek aan Tokyo Street. Op deze Japanse 'markt' proef je de beste noodles en kun je snuffelen tussen bijzondere Japanse hebbedingen.

168, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur

Foto: Stéphanie Versteeg

Petaling Street

Het kloppend hart van Kuala Lumpur is Chinatown. Hier bewonder je Chinese tempels, wordt street food voor je neus bereid en hangen rode lampionnetjes aan de gevels. Het hoogtepunt is de gezellige markt op Petaling Street. In dit overdekte voetgangersgebied staan elke dag tientallen marktkramen waar goedkope elektronica, namaak merkkleding en gadgets worden verkocht. Iets vergeten in te pakken? Hier ga je het ongetwijfeld vinden.

Jalan Petaling, 50000 Kuala Lumpur

Foto: Stéphanie Versteeg

Berjaya Times Square

Berjaya Times Square, in de wijk Bukit Bintang, is het allergrootste winkelcentrum van heel Maleisië. In deze enorme mall passen niet alleen 1000 winkels en meer dan 60 restaurants, maar ook een compleet indoor pretpark met onder andere een achtbaan. Kledingwinkels richten zich vooral op Aziatisch publiek, maar gelukkig blijven er ook dan nog genoeg winkels over voor de Westerse reiziger.

1, Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur

Foto: Sarah Ackerman, CC BY 2.0

Central Market (Pasar Seni)

Voor een mooi aandenken aan je reis door Maleisië moet je op de Central Market (Pasar Seni) zijn. De historische markthal ligt op steenworp afstand van Chinatown en is tot de nok gevuld met kleine winkeltjes. Hier vind je originele souvenirs in alle vormen en maten: van handgemaakte snuisterijen tot olifantenbroeken en van kleurrijk batik tot antiek uit de tropen.

Jalan Hang Kasturi, 50050 Kuala Lumpur

Foto: Nguyen Hung Vu, CC BY 2.0