Los Angeles staat bekend als een stad van modellen en filmsterren, van gezonde eters en fanatieke sporters. Maar wist je dat je er ook geweldig kan winkelen? Van grote winkelcentra tot gezellige marktjes en autovrije winkelstraten, vlak aan het strand of midden in de drukte. Maak alvast plek in je koffer.

Verkoeling in het Beverly Center

Het Beverly Center is een gigantisch winkelcentrum bestaande uit verschillende winkelverdiepingen. Je vindt er kledingwinkels, speelgoedwinkels, boekenwinkels, elektronicawinkels, interieurwinkels... Noem maar op. Ook in prijsklassen verschillen de winkels erg. Zo kan je er gaan shoppen bij Dolce & Gabbana, maar ook bij H&M. Die diversiteit aan winkels komt ook terug bij de mensen die naar het Beverly Center komen. Het is een bont allegaartje uit alle hoeken en klassen van de City of Angels.

8500 Beverly Blvd, Los Angeles

Foto: John Lopez, CC BY-SA 2.0

Melrose Avenue en de Melrose Trading Post

Langs Melrose Avenue liggen boetiekjes en tweedehandswinkels. Dit is waar de hipsters komen winkelen. Soms kan je hier echte koopjes scoren, maar let op: de tweedehandswinkels zijn niet altijd goedkoop. Echt leuk is de zondagse vintage markt op de hoek van Melrose Avenue en North Fairfax Avenue. Hier vind je oude platen, tweedehandskledij, meubels en meer. Sommige stukken zijn prachtig, maar er zit soms ook rommel bij. Vergeet zeker niet af te dingen!

Melrose Trading Post, 8750 Melrose Ave, Los Angeles

Foto: Sofie Couwenbergh

Winkel aan het strand op 3rd Street Promenade

3rd Street Promenade is een autovrije winkellaan vlakbij het strand in Santa Monica. Je vindt hier voornamelijk populaire ketens, maar dan wel degene die je niet snel in Europa zal tegenkomen. Vaak zijn er ook straatartiesten te bewonderen, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Aan het eind van 3rd Street Promenade ligt de Santa Monica Place, een klein outdoor shoppingcenter.

3rd Street Promenade, Santa Monica, Los Angeles

Foto: Sofie Couwenbergh

Rodeo Drive

Als je nog nooit van Rodeo Drive gehoord hebt, dan zeker wel van Beverly Hills. De straat heeft zelfs haar eigen website. Dit is waar de rich and famous komen winkelen. Zelfstandige luxeboetieks liggen er naast bekende namen als Chanel, Dior en Gucci en de kans dat je hier een fantastische sportwagen langs ziet rijden, is groot. Je ziet trouwens ook zo wie hier echt komt winkelen en wie louter komt window shoppen.

Rodeo Drive, Beverly Hills, Los Angeles

Foto: Sofie Couwenbergh

The Grove

The Grove is een gezellig pleintje vlak aan de drukke North Fairfaix Avenue in West Hollywood. Er treden regelmatig muziekgroepen op en doordat het plein aan een autovrije straat ligt, waan je je even buiten Los Angeles. Een paar ketens - zoals het bekende Abercrombie & Fitch - liggen rondom het plein, naast gezellige Italiaanse restaurants, een filmzaal en een gigantische Cheesecake Factory.

The Grove, 189 The Grove Drive, Los Angeles

Foto: Prayitno, CC BY 2.0