Wil je met de kinderen naar een Grieks eiland, maar weet je niet precies welk eiland geschikt is? Zakynthos is een hele goede keuze. Op dit schitterende Ionische eiland - dat beroemd is vanwege de mooie blauwe baai met het scheepswrak - kun je uitstapjes, boottochten, lekker eten en strand prefect combineren. Bovendien is het niet zo ver vliegen naar Zakynthos!

Het scheepswrak bij Navagio bay

Een must see op Zakynthos is het scheepswrak op het strand bij Navagio Bay. Je kunt het strand, het wrak en het indrukwekkend blauwe water van bovenaf bekijken of je kunt een boottocht boeken en aanmeren bij Shipwreck Beach om het verroeste scheepswrak van dichtbij te bewonderen. In het hoogseizoen kan het druk zijn, maar het is wel iets wat je gezien wil hebben.

Shipwreck Beach, Zakynthos, Elation, Zakinthos, Griekenland

Foto: Denise Miltenburg

Schildpadden spotten

Voor kinderen is het erg leuk om schildpadden te gaan spotten. De Caretta-Caretta zeeschildpad leeft in de wateren rond Zakynthos en komt soms aan land om eieren te leggen. Er zijn plekken op het eiland waar je zelfs vanaf je accommodatie af en toe een schildpad in zee kunt spotten, maar boek zeker ook een tour. Meestal vaar je tijdens zo'n excursie in de baai van Laganas en soms maak je ook een stop bij het mooie eiland Marathonissi.

Marathonisi, Laganas, Griekenland

Foto: Denise Miltenburg

Boottocht langs de grotten

Met een boottocht op Zakynthos kun je verschillende grotten bezoeken. Het meest bekend zijn de blauwe grotten en de grotten van Keri, maar ook bij Marathonissi en elders langs de kust vind je ze. Je vaart soms een stukje onder de rotsbogen door. Het water is fel turkoois. Als het anker wordt uitgegooid kun je een duik nemen vanaf de boot. Een tocht als deze is dan ook het leukst als kinderen een zwemdiploma hebben en gemakkelijk het water in kunnen.

Marathonisi cave

Foto: Denise Miltenburg

Dagje cultuur op Zakynthos

Waarschijnlijk willen je kinderen het liefst naar waterpark Water Village, maar een dagje het echte Zakynthos ontdekken is natuurlijk ook leuk. Dit kan tijdens een excursie of met een huurauto. Bezoek wat bergdorpjes, een klooster, maak een stop bij de oudste olijfboom of ga langs een fabriekje zoals een traditionele kaasfabriek, de nougatfabriek, parfumfabriek Razi Aroma of de gratis te bezoeken olijfoliefabriek Aristeon. Kinderen kunnen hier zelf zien hoe olijfolie gemaakt wordt.

Aristeon, Lithakia 29092, Griekenland

Foto: Denise Miltenburg

Een ijsje eten met uitzicht over Zakynthos-stad

Sluit de dag eens af met een ijsje of een drankje op één van de terrassen vlakbij het Venetiaanse kasteel in Bochali. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op Zakynthos-stad. Ideaal voor wie de stad eigenlijk nog wel had willen bezoeken, maar daar niet aan toegekomen is door de heerlijke stranden en alle andere leuke activiteiten die er op Zakynthos te doen zijn. Zo krijg je toch een indruk van deze stad.

Bochali 29100, Zakynthos

Foto: Denise Miltenburg