Maastricht heeft het allemaal! Lekker eten, bijzondere musea, een interessante geschiedenis én het shopper's paradise! Je zou er haast jaloers van worden. Begrijp me niet verkeerd; ik ben heel blij met mijn stadsie Utrecht. Maar een tripje richting het zuiden op z'n tijd is geen straf! Vandaag een top 7 met leuke winkels in Maastricht.

Maastricht

1. Vintage Deluxe
Deze kleine vintage designwinkel zit verscholen achter de hoofdstraten van het centrum. Loop dat blokje om, want hier moet je echt even binnen kijken. Aan de muren hangt een uitgebreide collectie van originele kunstwerken en foto's. Eigenaar Hubert kent alle artiesten persoonlijk en weet mij tot in detail de verhalen achter de kunstwerken te vertellen. Leuk! Zo komen ze echt tot leven.
Vintage Deluxe

_MG_1788-01

Het is niet alleen kunst in Vintage Deluxe. De eigenaar is een fanatiek verzamelaar van prachtige, vintage meubels en woonaccessoires. Wat je hier vindt is echt! Hondstraat 2A

2. Festen
Feel goodFesten! Zoveel leuke spullen in één winkel is niet goed voor een mens. Woondecoratie, muurversiersels, sieraden, hilarische boeken ('How to traumatize your children with skills!') en hippe kleding. En als je helemaal kapot bent van al dat kijken, kijken en kopen, dan plof je neer aan één van de tafeltjes voor een flink stuk taart. Dat kan namelijk ook in Festen.
_MG_1802-01

_MG_1798-01
Mickelersstraat 1A

3. Depeche Kleding
De laatste trends uit modeland Italië liggen voor je klaar bij de meiden van Depeche. De kleurrijke kledingwinkel vind je vlakbij het Vrijthof. Er is voor elk wat wils. In stijl, maar ook in prijs. In de sale-hoek word ik verliefd op een prachtig colbertje met 70% korting. Kijk, daar word ik blij van! Voor € 30,- in plaats van € 100,- heb ik nu een superchique jasje uit de Depeche-collectie in mijn kast hangen.
IMG_1997-01
Platielstraat 2****

4. Boekhandel Dominicanen
Zelfs als je niet zo dol bent op boeken als ik.. zelfs als je helemaal niet van lezen houdt.. zelfs dan moet je echt een kijkje nemen in Boekhandel Dominicanen. Midden in het stadscentrum van Maastricht ligt een prachtige, gotische kerk uit de dertiende eeuw die is omgebouwd tot boekhandel. De winkel is slim opgebouwd, waardoor het hoge, statige plafond nog goed te zien is.
IMG_1811-01

_MG_1807-01

Midden op het koor zit nu een gezellige koffiehoek. Dus als je echt, echt niet van lezen houdt, dan kom je toch gewoon een bakkie doen?! Dominicanerkerkstraat 1

5. Magnolia Thrift Store
Ik heb ontdekt dat Maastricht een hele fijne plek is voor het shoppen van vintagekleding. Er zijn zoveel leuke winkeltjes, dat ik alleen daar al een blog mee zou kunnen vullen. Ik kies er één uit die ik extra mooi vind. Magnolia Thrift Store. Alleen de naam al! In de grote winkel staan heel veel rekken met prachtige, ouderwetse jurken in goede staat. Stoere cowboyboots en charmante hakjes en alles goed gesorteerd, zodat ik weet waar ik moet zoeken.
_MG_1764-01
Helaas is de prachtige bank in het midden van de winkel niet te koop. Ik kan me voorstellen dat die hard nodig is voor alle arme mannen die maar moeten wachten tot vrouwlief alles gepast heeft. Dan is ze hier nog wel even bezig. Rechtstraat 72

6. Tapijn Kazerne
Super hip en hartstikke happening: de Tapijnkazerne. Het is een stukje wandelen vanuit het centrum, door het stadspark, maar de moeite waard. De Tapijnkazerne was ooit een militaire kazerne op een heel groot terrein midden in Maastricht. Nu worden veel van de gebouwen gebruikt door de Universiteit van Maastricht en door kunstenaars die er hun ateliers hebben.
IMG_1785-01
IMG_1787-01
Midden op het terrein staat een oude kazerne die omgetoverd is tot het gezellige restaurant Tapijn. Hier eet ik een lekkere salade om even bij te komen van al dat shoppen. Ze hebben een uitgebreide kaart, goed brood en je kunt er zelfs dineren. Ik zit wel even goed zo! **In het Jekerkwartier**

7. VVV-Kantoor
Deze had je vast niet verwacht in mijn lijstje. HetVVV-Kantoor in de binnenstad van Maastricht is de perfecte plek om je bezoek te beginnen. Aan dit toeristenkantoor is niets ouderwets (en ik kan het weten!). Er staan computers waarmee je zelf op onderzoek uit kan gaan en er zijn genoeg medewerkers die je kunnen adviseren over activiteiten in de buurt. Veel leuker nog zijn de Maastrichtse spulletjes die je hier kunt kopen. En daar gaat het vandaag om ;-)
IMG_2001-01
Kleine Straat 1****

Over lekker eten gesproken! Ik was al eens eerder in Maastricht en schreef toen een blog over de 7 lekkerste hotspots. Eentje om niet te missen als je de stad bezoekt. Of wat dacht je van mijn Top 5 Vlaai in Maastricht. Zo kom je tonnetje rond thuis. Maar hé, het was wel leuk!

Welke winkel mis ik nog op mijn lijstje?