Mickey, Peter Pan, Buzz Lightyear en Nemo heten je van harte welkom in de wondere wereld van Disneyland® Parijs. Neem je kinderen mee op een betoverende reis langs hun favoriete helden. We zetten alle attracties en tips op een rijtje voor een bezoekje aan Mickey en zijn vriendjes, speciaal voor de kleintjes.

Fantasyland: het land waar de allerkleinsten koning zijn

Jullie zijn nog maar net aangekomen in Disneyland® Parijs en je kinderen zitten al in het zadel voor een onvergetelijk ritje in de Carrousel de Lancelot (Draaimolen van Lancelot).

Is de rit afgelopen? Ga dan op weg naar piraten, indianen en zeemeerminnen in Neverland (Nooitgedachtland). Aan boord van een gekleurd zeilschip vliegen jullie samen met Peter Pan door de sterrenhemel van Londen. Vlieg over de Big Ben en de Tower Bridge. Vervolgens kom je langs het Eiland van de Verloren Jongens. Voordat je weer voet aan land zet, aanschouw je een spannend duel tussen Peter Pan en Kapitein Haak in Pirate's Cove.

Hebben je kinderen het alleen maar over Mickey Mouse sinds ze in Disneyland® Parijs zijn? Neem ze dan mee voor een magische ontmoeting met Mickey in zijn eigen kleedkamer. Ze zullen hun ogen uitkijken bij de mooiste kostuums en accessoires van hun favoriete personage. Vergeet de foto als aandenken niet.

image-2015-04-23_7.jpgVlieg mee met Dumbo het olifantje. Foto: ©Disney

Kom weer een beetje tot rust op de rug van Dumbo. In deze attractie vlieg je door de lucht, omringd door vrolijke feestmuziek. De kinderen kunnen Dumbo zelf besturen met behulp van een hendel. Geniet van het prachtige uitzicht vanuit de lucht. Het uitzicht over Fantasyland® is ook geweldig vanaf het Kasteel van de Hartenkoningin. Om daar te komen moet je door de doolhof van Alice in Wonderland. Er wacht je een fantastisch avontuur vol met verrassingen.

Hebben jullie veel gelopen en heeft iedereen honger gekregen? Geniet dan van de heerlijke hotdogs in het restaurant Casey's Corner. Vervolgens stappen jullie in een houten karretje van Les voyages de Pinocchio (De reizen van Pinokkio). Dans en zing met de beroemde marionet. Schrik niet als Stromboli hem opsluit in een kooi. Alles komt weer goed in het atelier van Geppetto. Hier verandert Pinokkio in een echt jongetje. Als je de attractie verlaat, neem dan een kijkje bij La Bottega di Geppetto, een winkeltje met een sprookjesachtig decor.

Laat je kinderen even lekker ontspannen in een van de Horse-Drawn Streetcars. In deze prachtige trams die over Main Street rijden, hoor je het geluid van de paardenhoeven op de straatstenen. Vergeet niet om even langs de winkel te gaan die alle kinderen zal interesseren: Boardwalk Candy Palace. Een onweerstaanbaar zoete geur van chocola en snoep is buiten al te ruiken. Koop er wat fudge, de specialiteit van de winkel.

image-2015-04-23_6.jpgToy Story Playland. Foto: ©Disney

Walt Disney Studios: de leukste animatiefilms komen tot leven

Je zou bijna denken dat je droomt, want het speelgoed uit Toy Story in Toy Story Playland is echt reusachtig. Nu je even groot bent als Buzz en Woody, klim je op de rug van Zigzag. In de Slinky® Dog Zigzag Spin draai je rondjes om een etensbak die vol zit met rubberen botten.

Verlaat de tuin van Andy en ga verder naar de wereld van Cars®. Je kinderen kunnen in hun favoriete auto stappen van de Cars Quatre Roues Rallye (Cars Race Rally). Samen met Flash McQueen rijden je jonge coureurs op volle snelheid door de stad Radiator Springs. Ze vinden het vast helemaal geweldig.

Ben je klaar voor een spannende rit in de diepe oceaan? Ga dan naar de haven van Sydney en neem plaats in het schild van een schildpad. Maak samen met Crush en zijn vriendjes een ritje in Crush's Coaster®. Duik onder water in de wereld van Nemo. Nadat je schildpad in de oceaan is gedoken, neemt Nemo je samen met Squirt en andere personages uit de film mee naar het Great Barrier Rif. Veel tijd om te genieten van dit rustige moment is er niet, want je duikt al snel de donkere diepten in en overal om je heen is gevaar. Gelukkig helpt de sterke Australische stroming je weer uit de problemen.

Om je dag mooi af te sluiten, gaan jullie met z'n allen naar Animagique. Deze spectaculaire voorstelling is geïnspireerd op de klassiekers van Disney. Bereid je voor op een magisch moment met de beroemdste liedjes, zoals de Kleine Zeemeermin, Dumbo of de Leeuwenkoning.

Baby Switch

Vergeet niet om bij de ingang van attracties die niet geschikt zijn voor kleine kinderen te vragen naar de Baby Switch Service. Met deze service kan een van de twee ouders in de wachtrij gaan staan en genieten van de attractie, terwijl de andere ouder op het kind past. De ouder die heeft opgepast hoeft niet nogmaals in de rij te gaan staan, want die mag via de uitgang naar binnen als de eerste ouder terugkomt.

Pinokkio door de ogen van Walt Disney

De tweede speelfilm van Walt Disney, Pinokkio, wordt over de hele wereld gezien als een meesterwerk. De film is gebaseerd op het sprookje van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi. Pinokkio is een houten marionet die gemaakt is door de oude speelgoedmaker Geppetto. Iedereen kent Pinokkio vanwege het feit dat zijn neus groeit als hij liegt. Hij heeft al tot de verbeelding gesproken van duizenden kinderen, of ze nu af en toe liegen of echte engeltjes zijn.

Disneyland® Parijs in het kort

Beste tijd om te gaan

Het hele jaar door en vooral buiten de schoolvakanties om in alle rust van de attracties te kunnen genieten.

Vervoer

Voor de kleintjes die nog niet zo ver kunnen lopen, is de Disneyland Railroad (een authentieke stoomtrein) ideaal. Zo kun je met het hele gezin gemakkelijk en snel tussen de verschillende werelden reizen. Ook kun je bij de ingang van het park een buggy lenen.

Slapen

Kies voor een van de hotels in de buurt van het park, zodat je kind aan het begin van de middag een dutje kan doen. Als hij wakker wordt, kan hij weer volop van de attracties genieten.

Eten & drinken

Au Chalet de la Marionnette: Fantasyland

Café Mickey: Disney Village®

Buzz Lightyear's Pizza Planet Restaurant: Discoveryland

Rainforest Cafe: Disney Village®

Top 4 activiteiten in Disney voor de allerkleinsten

Maart-mei: lentecarnaval, sculpturen van planten en thema-activiteiten voor alle bezoekers in de Disneyparken.

Hele jaar: Magie Disney, parade met de helden van je kinderen.

Hele jaar: Disney Dreams, nachtelijke voorstelling met Disneypersonages.

November-Januari: betoverende Kerst bij Disney, parade, ontmoeting met de Disneyvriendjes, magische fotosessie in de warmte van het huisje van de Kerstman.