Geef je over aan de feesten en sportieve evenementen voor een echte New Yorkse Oudjaarsdag. Wie heeft er niet van gedroomd om op Oudjaarsavond voor het gigantische scherm op het mythische Times Square te staan? Iedereen die daar staat, telt de laatste seconden van het jaar af in een regen van glitters. Kies zelf je favoriete plek: op Brooklyn Bridge, op het dak van een wolkenkrabber of tijdens een rondje hardlopen in Central Park. Schreeuw uit volle borst mee "Five, four, three, two, one... Happy New Year!".

Vuurwerk en een lichtshow vanaf Brooklyn Bridge

Times Square

Het is middernacht, dus het is tijd voor de beroemde Ball drop op Times Square. Een gigantische bol zakt omlaag boven het bekendste plein van de stad. Maar Times Square is niet de enige plek in de Big Apple waar het feest is. Je kunt het nieuwe jaar ook inluiden op een andere spot die wat minder druk is.

Central Park

Ben je een echte sportfanaat? Sluit je dan aan bij de hardlopers van Central Park. Aanschouw het vuurwerk dat wordt afgestoken op de Heckscher Ballfields.

Je kunt oud en nieuw ook op een boot vieren. Geniet van een romantisch diner in het kunstlicht van de New York Harbor, in de buurt van Liberty Island.

Brooklyn en de Brooklyn Bridge

Als je in Brooklyn bent, moet je naar Grand Army Plaza gaan. Hier worden prachtig gekleurde vuurpijlen afgestoken in Prospect Park.

Als je wat meer afstand wilt nemen en toch niets wilt missen van de lichtspektakels in de stad op oudjaarsavond, ga dan naar de Brooklyn Bridge. Meng je tussen de deelnemers van de vele tochten die vanaf 21:45 vertrekken. Zo kun je de verschillende festiviteiten in de nabijgelegen wijken bewonderen. Hiervandaan zie je zelfs het vuurwerk van Staten Island en New Jersey. Ook heb je vanaf hier een goed uitzicht op de wolkenkrabbers die de hele nacht zijn verlicht, met als hoogtepunt natuurlijk het Empire State Building.

feu_dartifice_central_park_-_getty_images.jpgGenieten van het vuurwerk in Central Park. Foto : Getty Images

Een sportieve jaarwisseling en de eerste goede voornemens

Schaatsen

Tijdens de feestdagen zijn overal in New York ijsbanen te vinden. Doe je schaatsen aan en ga naar een van de ijsbanen van de stad. Je vindt er bijvoorbeeld één in het zuiden van Central Park, aan de voet van de Rockefeller Building met zijn gigantische kerstboom, of midden in Bryant Park, in de buurt van de kerstmarkt.

Fietsen

Houd je niet zo van schaatsen? Ga dan mee met de New Year's Eve Bike Ride. Vanaf 22:00 uur komen fiets- en skateliefhebbers bij elkaar voor een bijzondere tocht. De start is in Washington Square Park en de finish is bij Belvedere Castle. Neem lekker eten en confetti mee om bij de finish uit te delen.

Hardlopen

De echte sportievelingen kunnen meedoen aan de beroemde Emerald Nuts Midnight Run. Deze hardloopwedstrijd is 6 kilometer lang en loopt door Central Park. De rest van de avond breng je feestend door met de andere deelnemers. Een gezellige en originele manier om al aan je goede voornemens te werken voordat het nieuwe jaar is ingegaan.

patinoire_central_park_-_getty_images.jpgBind de schaatsen onder in Central Park. Foto: Getty Images

Clubs en rooftops tot in het nieuwe jaar

Elk jaar worden op New Year's Eve (Oudjaarsavond) in bijna alle straten en op vele daken van gebouwen in NYC voorstellingen en concerten georganiseerd.

Van kleine feestjes met vrienden tot de meest extravagante feesten, er zijn een hoop evenementen waar je volop kunt genieten van een uitzicht over New York vanaf een wolkenkrabber. Je nieuwe jaar begint ongetwijfeld vol inspiratie.

Ga bijvoorbeeld naar de top van het Empire State Building. Hier kijk je met een glas champagne in je hand naar het onvergetelijke spektakel van deze bruisende stad. Wees voorbereid en reserveer je ticket. Net als iedere unieke attractie trekt ook deze veel bezoekers aan.

De Light show van het Empire State Building

Op Oudjaarsavond worden veel verschillende licht- en geluidsspektakels geprojecteerd op de gevels van de grootste wolkenkrabbers in New York. Als het op de laatste dag van het jaar donker wordt, komt het Empire State Building tot leven met een fantastische show die zelfs van veraf te zien is.

Oud en nieuw in New York volgens de regisseur en komiek Garry Marshall

De romantische comedy New Year's Eve (2011) van de regisseur van Pretty Woman speelt zich af in New York tijdens de meest fonkelende nacht van het jaar. Sarah Jessica Parker, Jessica Biel en Ashton Kutcher maken deel uit van de cast. Kijk deze film om helemaal in de stemming te komen voor de feestdagen in New York.

New York in het kort

Beste tijd om te gaan

31 december vieren op Times Square is een unieke ervaring die je minstens één keer in je leven moet hebben meegemaakt. Boek je ticket tegen de beste prijs met Expedia.nl. Of boek een vlucht + hotel, voor nog betere aanbiedingen.

Vervoer

Is het te koud om door de lange straten van Manhattan of Brooklyn te lopen? Neem dan de beroemde metro van New York. De metro rijdt 24 uur per dag. Dankzij het uitgebreide netwerk kun je met gemak iedere feestelijke of sportieve spot van de stad bereiken.

Slapen

In het centrum van Manhattan (rondom Central Park) of in de wijk Midtown,om in de buurt te zijn van de georganiseerde evenementen. Voor een kleiner budget is Brooklyn een van de beste alternatieven onder de wijken die iets minder centraal liggen.

Eten en drinken

Craft: 43 East. 19th street_,__Flatiron District,_ Manhattan. Amerikaanse keuken, menu's vanaf € 40*

21 Club: 21 West 52nd street, Midtown West, Manhattan. Amerikaanse keuken, menu's vanaf € 40*, een hele oudjaarsavond voor € 175*

Boulud Sud: 20 West 64th street, Lincoln Square Manhattan. Internationale keuken, menu's vanaf € 40*

CookShop: 156 10th avenue, Manhattan. Brunch, Europese keuken, reken op € 20 tot € 40*

*Prijzen kunnen afwijken.