Ontdek de hoofdstad van Andalusië. Jong en oud kunnen op avontuur in deze Spaanse stad vol geschiedenis.

In Sevilla is het leven goed. Het hele gezin kan zich hier een weekend lang weer helemaal opladen. Er zijn parken waar je kunt loungen, de rivier de Guadalquivir waar je langs kunt wandelen, eilanden om te ontdekken: het mooie Andalusië kent ontelbare avonturen voor jou en je gezin.

DAG 1

Sevilla, stad van avontuur en ontdekkingen

Je begint de dag door de stad en zijn geschiedenis op een ludieke manier te ontdekken. De organisatie Gulliver in Sevilla biedt theatrale rondleidingen door Sevilla aan. Volg de groep en laat je meenemen naar een andere wereld. De wandelingen zijn geschikt voor mensen van 5 tot 105 jaar.

Eerst kies je een thema, bijvoorbeeld de geschiedenis van koningen, de gouden eeuw, of poëzie. Dan begint het avontuur. Er zijn ook met pijlen uitgezette routes door de stad. Zo kun je Sevilla ontdekken met de familie Giraldez die bestaat uit leuke stripfiguren. Als gezin hoef je alleen maar op zoek naar je bijzondere reisgenoten.

Sevilla zou Sevilla niet zijn zonder de rivier de Guadalquivir. De stad is trots op zijn erfgoed en eert de maritieme geschiedenis in het Pabellón de Navegación. Naast de permanente tentoonstelling zijn er in dit paviljoen ook leuke activiteiten voor kinderen. Zoek de schat en verdeel de buit. Je kinderen worden binnen een paar uur echte piraten.

Liefhebbers van wetenschap komen volledig aan hun trekken in Sevilla dankzij het indrukwekkende Casa de la Ciencia. Bekijk de tentoonstellingen en doe mee aan de workshops die voor iedereen leuk en interessant zijn. De walvis Marino, de mascotte van het huis, leidt je gezin rond.

Leuke tours in Sevilla

Als de vermoeidheid toeslaat, is het tijd voor een ritje. Stap bijvoorbeeld in een koets die vertrekt vanuit het historische centrum van Sevilla en maak een echte ouderwetse rondrit. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rondvaart over de Guadalquivir. Vanaf het water heb je uitzicht op de historische monumenten die aan de rivier liggen. Echte sportievelingen kunnen de rivier ook op in een kajak of roeiboot.

seville-kids-1.jpgDe Guadalquivir Rivier Foto: Benurs , CC BY-SA 2.0

DAG 2

Genieten van de zon en de buitenlucht in Andalusië

Om volop te kunnen genieten van het zachte Andalusische klimaat ga je naar de Jardín Americano aan de oever van het eiland La Cartuja. Dit grote park is aangelegd op de plek waar in 1992 de Wereldtentoonstelling van Sevilla werd gehouden. Tegenwoordig zijn er verschillende themaparken. Sommige zijn vooral ter lering, andere ter vermaak.

Maak een rondje door het waterpark. Loop over de sluis, wandel over de drijvende loopbrug of loop de Camino del Descubrimiento (het ontdekkingspad). Vraag je kleine ontdekkingsreizigers of ze onderweg een paar van de 300 plantensoorten die uit Amerika zijn meegenomen, kunnen ontdekken.

Aan de andere kant van de Guadalquivir wacht je een nieuw avontuur. De vreemde toren die je aan de overkant ziet heet de Torre de los Perdigones (loodtoren). Hij is genoemd naar de vroegere smelterij waar hij deel van uitmaakte. Nu zit er in de uitkijkpost een van de zeldzame camera obscura's die nog bestaan. Een originele en verrassende manier om Sevilla te zien.

Een wereld van attracties rondom Sevilla

Speciaal voor gezinnen heeft Sevilla een plek die je niet mag missen: La Isla Mágica. Dit attractiepark is gebouwd op het eiland La Cartuja. Het thema van het park is de wonderbaarlijke en avontuurlijke geschiedenis van de grote ontdekkingen in Azië, en Noord- en Zuid-Amerika. Het park heeft ook een prachtige waterpartij genaamd Agua Mágica. Een heerlijke plek om even aan de zomerse hitte te ontsnappen.

Het is tijd om je gezinsvakantie naar Sevilla af te sluiten. De hoofdstad van Andalusië heeft nog meer fantastische verrassingen voor je in petto, zoals het nieuwe Aquarium. Wat betreft folklore heeft de stad allerlei plaatsen waar je flamenco kunt zien en horen. Als je meer van toneel houdt, bezoek dan het Teatro Alameda. Daar zijn bijna het hele jaar door speciale voorstellingen voor een jong publiek.

seville-kids-2.jpgJardín Americano - Foto: Fr Maxim Massalitin, CC BY 2.0

De spenenboom in Sevilla

In Sevilla staat een bijzondere boom. Kinderen die groot zijn geworden hangen hun fopspeen aan de takken van de spenenboom of 'arbol de los chupetes'. Het is een leuk en grappig ritueel in een betoverend stukje groen, het park van de 'piratenboot'. Een organisatie met dezelfde naam organiseert ook activiteiten voor kinderen rondom deze unieke boom. Neem zelf ook een kijkje!

Top 5 evenementen in Sevilla

5 januari: optocht van de 3 koningen in Sevilla; een magisch moment voor iedereen.

Juni: Festival Circada; openluchtcircus voor alle leeftijden.

November: Europees Filmfestival van Sevilla; ga met het gezin kijken naar de selectie 'Europa Junior'.

December/januari: Sevilla Fest; theater voor het hele gezin.

Kerstmis: veel traditionele kerststallen door de hele stad.

Sevilla met het gezin in het kort

Beste tijd om te gaan

In de zomer om lekker te wandelen en te genieten van de vele parken van de stad. Of ga in de winter voor de traditionele feestelijkheden tijdens de feestdagen.

Vervoer

Wandel te voet door de parken en over de oevers van de Guadalquivir. Ga met je gezin in een auto naar Isla Mágica of ga op de fiets (verhuur op verschillende plekken in de stad met de dienst Sevici).

Slapen

Er zijn originele accommodaties op het eiland La Cartuja in de wijk Triana, in de buurt van allerlei activiteiten, of in de tijdloze historische wijk Casco Antiguo.

Eten & drinken

Casa Román: plaza de los Venerables, Casco Antiguo

Tapasbar die ideaal is om je kinderen kennis te laten maken met de culinaire tradities van de streek, van €10 tot €15*

Extraverde: plaza Doña Elvira, Casco Antiguo

Klassieke tapas. Goede locatie, gezellig terras. Prijzen van €15 tot €20*

Taberna Sol y sombra: calle Castilla 147, Triana

Overdadige, karakteristieke gerechten om te delen. Het restaurant staat in het teken van het stierenvechten. Menu voor €25*

Microteatro Sevilla: calle José Gestoso 3, Casco Antiguo

Café, bar en theater. Gezellig en kindvriendelijk. Van €10 tot €15*

* Prijzen kunnen afwijken.