Historische ontdekkingen, idyllische stranden en tochten door de natuur: Rhodos wacht op je voor een onvergetelijke gezinsvakantie. Bereid je samen met je kinderen voor op een tocht over het eiland Rhodos. Ga van architectonische juweeltjes in de steden naar de prachtige stranden aan de oostkust. Bekijk onderweg de bijzondere dieren aan de westkant van het eiland. Er staat een mooi programma klaar voor jou en je gezin.

Rhodos, mythische stad vol verrassingen

Middeleeuwse stad en paradijs voor ridders in de dop

Jullie gezinsvakantie begint in de stad Rhodos, in het noorden van het gelijknamige eiland. Laat eerst de koffers achter in het hotel, haal de petten en waterflessen tevoorschijn en ga op ontdekkingsreis door de middeleeuwse stad.

Dwaal door het doolhof van straatjes tot jullie uitkomen bij het Grootmeesterspaleis van Rhodos. Voor kleine ridders in de dop zal hier een sprookje tot leven komen. Vanaf het fort heb je uitzicht over het turquoise waterdat deze stad aan de kust nog mooier maakt.

apollo-temple.jpgTempel van Apollo - Foto door Seligmanwaite onder licentie CC BY 2.0

Antieke tempels en bijzondere vissen

Kruip in de tempel van Apollo,een oud stadion en theater, in de huid van atleten en doe met het hele gezin een wedstrijdje. Als de benen goed zijn losgemaakt, zijn de kinderen klaar voor een bezoek aan het Aquarium van Rhodos, in de buurt van de oude stad.

Vervolg de ontdekkingsreis van lokale zeedieren op het strand Elli. Daar hebben jullie een ontspannen dag in het warme zand, waar je prachtige zandkastelen kunt bouwen. Vergeet niet om iedereen goed in te smeren met zonnebrandcrème.

De zee in aan de oostkust

De oostkust van Rhodos biedt je paradijselijke stranden en leuke activiteiten.

Duiken in Kalithea en Faliráki

In Kalithea gaan jullie met het hele gezin snorkelen in de zee. Verwonder je over de prachtige zeebodem waar de octopussen en tandbaarsen voorbij zwemmen.

Bezoek het grootste waterpark van Europa in Faliráki. Glijbanen voor de oudsten, golfslagbaden voor jongere kinderen en pierenbadjes voor de allerkleinsten, er is voor ieder wat wils.

Als de avond valt, zullen jullie vast uitgehongerd zijn. Ga dan met zijn allen eten in een Grieks specialiteitenrestaurant, waar je volop geniet van de zachte warmte van een avond op Rhodos.

KL_0007.jpgKruis van Filerimos

Wandelen en een beschermd strand in Lindos

De volgende etappe brengt jullie naar het zuiden. Zet de gezinsreis voort richting Lindos. Beklim in deze charmante Griekse stad de heuvel per ezel, tot aan de tempel van Athene. Daar wordt jullie moeite beloond met een geweldig uitzicht over de baai van Sint Paulus. Een prachtige plek voor een familiefoto.

Geef je over aan de lokroep van het kristalheldere water dat grenst aan het beschermde strand aan de voet van het Akropolis. Laat de oudere kinderen kitesurfen of windsurfen, terwijl de kleinsten lekker spelen aan het water.

Ontmoetingen met dieren aan de westkust

Dieren met veren

In het westen van Rhodos is de kust fabelachtig mooi. Neem de weg naar Kamiros en maak een stop in de buurt van het Kruis van Filerimos. Hier wachten meer dan honderd pauwen jullie op in het omringende park. Sta met je kinderen versteld van de aanblik van deze majestueuze dieren.

Een stukje verderop zullen de struisvogelboerderij van Rhodos en de dierentuin het hele gezin betoveren. Bekijk de bijzondere dieren en rijd vervolgens op een kameel om de allerkleinsten te vermaken.

De beroemde Vlindervallei

Jullie reis komt tot een einde in de beroemde Vlindervallei, in de buurt van Salakos. In dit bos vliegen duizenden vlinders tussen de kleine houten bruggetjes en watervallen. Samen zorgen ze voor een sprookjesachtige verschijning: een mooi einde van jullie gezinsreis naar Rhodos.

Al aan het dagdromen over een volgende vakantie met het gezin? Het Spaanse eiland Ibiza zal jullie niet teleurstellen.

Ialyssos Festival

In augustus en september wordt in Ialyssos, in het westen van Rhodos, een groot cultureel festival georganiseerd. Hier leert het hele gezin meer over de Griekse muziek, de dans en het theater. Kleurrijke muzikale voorstellingen zijn leuk voor kleine kinderen en de prestaties van surfers en kitesurfers laten de oudere kinderen wegdromen.

Rhodos voor kinderen volgens Caroline Lawrence

Het boek The Colossus of Rhodes is het derde deel van de serie jeugdboeken van Caroline Lawrence, The Roman Mysteries. Deze serie vertelt het verhaal van vier Italiaanse vrienden in de 1e eeuw. In dit deel gaan de vrienden naar Rhodos om kinderen te redden die in handen zijn gevallen van slavenhandelaars. Een spannende roman voor jezelf of voor de kinderen.

Rhodos in het kort

Beste tijd om te gaan

Als je in een schoolvakantie gaat, ga dan tijdens Pasen om het massatoerisme te vermijden. Als je houdt van zon en warmte, ga dan in de zomer.

Vervoer

Vliegtuig: vlieg naar de stad Rhodos. Profiteer van ons vluchtaanbod.

Taxi: in de stad Rhodos zijn er vele taxi's beschikbaar.

Huurauto: doorkruis het eiland in je eigen tempo. Profiteer van ons aanbod huurauto's.

Slapen

Verblijf in een hotel aan het water in Rhodos of Lindos of slaap met het gezin midden in de natuur rondom Salakos.

Eten & drinken

Megiston: Sofokleous, Rhodos, Griekse keuken, menu's tussen €10 en €15*

Niohori: I Kazouli 29, Rhodos, Griekse keuken, menu's tussen €10 en €15*

Captain's House: Lindos, lokale keuken, menu's van €5 tot €10*

Vapori Roof Garden restaurant: Ferenikis 10, Ialyssos, Griekse keuken, reken op €5 tot €20* voor een menu.

"De zwaluw is gekomen, de zwaluw is aangekomen, een voorloper van het goede weer en de mooie tijd van het jaar, wit op zijn buik en zwart op zijn rug."

Deze woorden komen uit het lied van de zwaluw, één van de beroemdste oude gezangen in Griekenland. Elk voorjaar wordt het gezongen door de kinderen van het eiland Rhodos, om de komst van de lente te markeren. Na eeuwen van orale traditie, werd dit lied uiteindelijk op schrift gesteld door Athenaeus, een grammaticus die leefde in de 2e en 3e eeuw.

Top 4 gezins-uitjes

Mei: Bloemenfestival op Rhodos, parades van mensen verkleed als middeleeuwse personages en verschillende shows voor kinderen.

Juni: St. Paul Festival in Lindos, Griekse muziek en traditionele dansen.

Augustus: Traditioneel Festival in de keukens van Salakos.

September: de zomer van Rhodos, theater- en circusvoorstellingen verspreid over het eiland.