Vluchten zoeken: meer informatie

Klik op een van onderstaande onderwerpen om snel de gewenste hulp te vinden. Soorten reizen en zoekopdrachten


De zoekwizard biedt je verschillende zoekopties. Klik in de blauwe menubalk op Vliegtickets, of klik in de zoekwizard van de homepage op Vliegtickets om het juiste reisproduct te selecteren.
 • Retour betekent dat je van de ene locatie naar de andere vliegt en vervolgens terugvliegt naar de eerste locatie.
 • Enkele reis betekent dat je van de ene locatie naar de andere vliegt en niet terugvliegt naar de eerste locatie.
 • Meerdere bestemmingen betekent dat je meerdere locaties bezoekt en daarom vluchten tussen die locaties moet kiezen.


Soorten reizigersGeef altijd het juiste aantal reizigers in elke leeftijdscategorie op. Je kunt maximaal zes reizigers per reis opgeven. Expedia gebruikt de volgende leeftijdscategorieën:

 • Volwassenen zijn reizigers vanaf 18 jaar.
 • Kinderen zijn reizigers tussen 2 en 18 jaar. Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen het volledige bedrag berekenen voor kinderen ouder dan 11 jaar verzamelt Expedia de leeftijden van kinderen tussen 12 en 18 jaar, zodat we indien mogelijk korting op hotels en activiteiten kunnen geven.
  • Expedia.nl verkoopt geen tickets voor kinderen onder 15 jaar die zonder begeleiding reizen.
 • Baby's zijn kinderen jonger dan 2. Elke reiziger vanaf 12 jaar mag met twee baby's in hun eigen stoel of één baby op schoot reizen.

Als je met een baby reist, wordt je gevraagd om een van de volgende stoelopties te kiezen:

 • Op schoot: Kies deze optie als reizigers (vanaf 12 jaar oud) in je gezelschap de baby('s) tijdens de reis op schoot houden. Hoewel kinderen op een binnenlandse vlucht meestal gratis op schoot reizen, dien je er rekening mee te houden dat op de meeste internationale vluchten een toeslag wordt berekend.
 • Op een stoel: Kies deze optie als je aparte stoelen wilt boeken voor de baby's. Je bent verplicht een kinderzitje voor de baby mee te nemen om de veiligheid van het kind te garanderen. Het kinderzitje dient aan de veiligheidseisen van de luchtvaartmaatschappij te voldoen. Voor de stoel die je voor de vlucht reserveert wordt mogelijk een speciaal babytarief berekend. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Vele luchtvaartmaatschappijen heten minderjarigen van harte welkom op hun vluchten. Lees meer over de voorwaarden van luchtvaartmaatschappijen met betrekking tot onbegeleide minderjarigen.


Kortingen voor baby's en kinderenVele luchtvaartmaatschappijen geven baby's en kinderen korting. De korting varieert per luchtvaartmaatschappij, vlucht en beschikbaarheid van plaatsen. De korting varieert ook op basis van de leeftijd. Kies je gewenste vluchten uit en kijk vervolgens in het Reisoverzicht aan de rechterkant van de pagina Reisinformatie of er kortingen van toepassing zijn.


Onbegeleide minderjarigenVele luchtvaartmaatschappijen heten onbegeleide minderjarigen van harte welkom. Neem voor een veilige, comfortabele en leuke reis voor onbegeleide minderjarigen contact op met de luchtvaartmaatschappij om de voorwaarden en de services te bespreken.

Hier volgen een aantal vuistregels voor onbegeleide minderjarigen:

 • Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij over specifieke voorwaarden en toeslagen.
 • Minderjarigen die oud genoeg zijn (tussen 5 en 17* jaar) kunnen meestal vliegen op een rechtstreekse vlucht of vlucht met tussenstop, maar worden doorgaans niet toegelaten op de laatste vlucht van die dag. De leeftijd is afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, dus neem contact op met de luchtvaartmaatschappij.
 • Vele luchtvaartmaatschappijen verzorgen (of vereisen) toezicht voor minderjarigen vanaf het moment dat het kind instapt totdat de minderjarige op de plaats van bestemming wordt opgehaald. Dit wordt service voor onbegeleide minderjarigen genoemd. Minderjarigen dienen voor deze service door de luchtvaartmaatschappij worden goedgekeurd.
 • Jongere kinderen (doorgaans jonger dan 5) komen vaak niet in aanmerking voor de service voor onbegeleide minderjarigen en dienen op dezelfde vlucht en in hetzelfde compartiment begeleid te worden door een oudere passagier (doorgaans vanaf 15 jaar).
 • De service voor onbegeleide minderjarigen is vaak verplicht voor kinderen van 5-14* jaar en facultatief voor tieners vanaf 15 jaar. De leeftijdsvoorwaarden zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.
 • Meestal wordt een toeslag in rekening gebracht tijdens het inchecken voor de service voor onbegeleide minderjarigen. Informeer bij de luchtvaartmaatschappij vooraf wat deze kosten zullen zijn.
 • De luchtvaartmaatschappij wil in verband met de service voor onbegeleide minderjarigen meestal weten wie de minderjarige komt ophalen op de plaats van aankomst. Vaak wordt om het identiteitsbewijs gevraagd van de volwassene die het kind komt ophalen. Als je het identificatiebewijs vergeet, kan dit voor onverwachte vertraging zorgen. Zorg dus dat je weet wat de luchtvaartmaatschappij van je verwacht.
 • Reserveringen dienen doorgaans bevestigd te worden voor alle segmenten van de vlucht van de minderjarige. Stand-byreserveringen zijn voor geen enkel segment van de reis toegestaan.
 • Nogmaals, bel de luchtvaartmaatschappij voordat je tickets boekt en vraag om informatie over onbegeleide minderjarigen.

*Expedia.nl boekt geen vluchten voor onbegeleide minderjarigen onder 15 jaar.


Een boekingsklasse kiezenNaast stoelen in Economy zijn er op vele vluchten stoelen in Premium Economy, Business en/of First Class beschikbaar. Houd er rekening mee dat de volgende beschrijvingen van algemene aard zijn. Sommige luchtvaartmaatschappijen gebruiken mogelijk andere namen om dezelfde klasse te beschrijven.

 • Economy: De goedkoopste stoelen in de voornaamste passagiersruimte.
 • Premium Economy: Beschikbaar op een beperkt maar toenemend aantal vliegtuigen. Een stap hoger dan Economy qua comfort en prijs. Deze stoelen bieden meer beenruimte, grotere stoelen en andere voordelen, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het vliegtuigtype.
 • Business Class: Stoelen met meer beenruimte, die verder achterover kunnen leunen en een betere maaltijdservice hebben. Andere voordelen zijn mogelijk voorrang bij het inchecken en gebruik van de businesslounge van de luchtvaartmaatschappij. Tickets voor Business Class kosten meer dan Economy maar minder dan First Class. (Houd er rekening mee dat wanneer je naar Business Class-tarieven zoekt, je mogelijk de First Class-tarieven ziet als Business Class niet beschikbaar is).
 • First Class: Stoelen bevinden zich meestal in de voorste passagiersruimte. Het zijn de meest comfortabele stoelen, het minste in aantal, en je krijgt betere maaltijden. Andere voordelen zijn mogelijk voorrang bij het inchecken en gebruik van de businesslounge van de luchtvaartmaatschappij. First Class-tarieven zijn meestal het duurste en zijn niet op alle vliegtuigen beschikbaar.


Zoekcriteria kiezenAls je de zoekopdracht naar een retourvlucht, enkele reis of meerdere bestemmingen vooraf wilt filteren, dan kun je kiezen uit een of meer van de volgende opties. Mogelijk loop je zo het risico dat je de goedkoopste vluchten uit de zoekresultaten haalt.

 • Alleen rechtstreekse vluchten: Vink dit vakje aan als je alleen tarieven wilt zien van vluchten die nergens stoppen en waarbij je niet van vliegtuig hoeft te wisselen op een of meer luchthavens voordat je de plaats van bestemming bereikt.
 • Alleen vluchten met restitutiemogelijkheid: Vink dit vakje aan als je alleen tarieven wilt zien waaraan geen boete is verbonden voor het annuleren of wijzigen van je reservering.


E-ticketsDankzij e-tickets, die tegenwoordig door de meeste grote luchtvaartmaatschappijen worden aangeboden, hoef je je geen zorgen meer te maken over het vergeten van je tickets. Expedia.nl biedt, waar mogelijk, altijd e-tickets aan. We kunnen doorgaans niet vooraf bepalen of e-tickets uitgegeven worden voordat je een specifieke vlucht hebt geselecteerd.

Wanneer je een e-ticket aanschaft, ontvang je een e-mail met je reisplangegevens en de bevestigingsnummers. Wanneer je incheckt voor je vlucht, geef dan de baliemedewerker je naam, vluchtnummer en identiteitsbewijs met foto en een papieren kopie van je reisplan of aankoopbewijs. Je wordt mogelijk ook gevraagd om de creditcard te tonen die je voor de boeking hebt gebruikt. Raadpleeg onze Veelgestelde vragen voor meer informatie over e-tickets.


KlantenserviceWe zijn bij Expedia.nl bereikbaar van maandag tot zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur, en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 21.00 uur. Maak gebruik van ons Feedbackformulier om ons wanneer je wilt een e-mail te sturen. Ons telefoonnumer vind je bovenaan je reisplan en op de pagina van onze Klantenservice. Aarzel niet om contact op te nemen met onze medewerkers als je vragen of zorgen hebt over je reisplan.