By Expedia Team, on January 10, 2017

5x snuffelen op de leukste markten van Hamburg

Markten zijn ontzettend populair in Hamburg, of het nu gaat om wekelijkse markten, vlooienmarkten of een kunstmarkt. Elk weekend kun je je dus wel ergens op een markt zoet houden met het snuffelen naar de leukste spulletjes en lokale producten. Ik zet vijf fijne markten voor je op een rijtje:

### Isemarkt

De Isemarkt is toch wel de leukste Wochenmarkt in Hamburg. Je vindt hem onder de spoorbrug tussen U3 haltes Hoheluftbrücke en Eppendorfer Baum, en hij is meer dan een kilometer lang. Ideaal dus als het regent, maar ook gezellig bij goed weer. Zoetekauwen haasten zich naar Bon Bon Pingel. Hun zoetigheden kent iedereen in Hamburg – en terecht!

Tussen U3-haltes Hoheluftbrücke en Eppendorfer Baum

Foto: MoWePhoto.de, CC BY 2.0

### Marktzeit

In de winter is het iedere zaterdag Marktzeit in de oude scheepsmachinefabriek Die Fabrik, waar je allerlei lokale producten vindt, van groente en fruit tot frutsels voor in huis, van kunstwerken tot delicatessen uit de regio. Je kunt er bovendien ontbijten, warme chocolademelk drinken en naar live muziek luisteren. In de zomer vind je Markzeit buiten bij de Rindermarkthalle.

Barnerstraße 36

Foto: Pixabay, CC0 1.0

### Nachtflohmarkt

Jagen op de leukste koopjes hoeft helemaal niet per se overdag te gebeuren. Elke maand nodigt de Nachtflohmarkt in de club Fundbüro je weer uit om het shoppen te combineren met een lekker drankje en een uitstapje naar de dansvloer. De beste aankopen doe je meteen als de vlooienmarkt geopend wordt, om acht uur, want het wordt geheid druk.

Stresemannstraße 114

Foto: Komi Photo, CC BY 2.0

### Nachbarschaftsmarkt Hallo Frau Nachbar

Als je op zoek bent naar bijzondere, handgemaakte souvenirs voor thuis, sla dan buurtmarkt Hallo Frau Nachbar niet over. Je vindt deze markt iedere eerste zondag van de maand in de Schanzen-Höfe, midden in het Schanzenviertel. Je komt hier niet alleen voor het handwerk van de Schanzenaren, maar ook om te ontbijten en bij te kletsen met vrienden. Voor kinderen is er een uitgebreid kinderprogramma. Hallo Frau Nachbar is daarmee een goede plek om met locals in contact te komen.

Lagerstraße 30a, op het binnenhof van de Ratsherrn Brauerei

Foto: Steffen Voß, CC-BY 2.0

### Der.Die.Sein.Markt

Hoe creatief Hamburg is kun je iedere zaterdag zien op de Der.Die.Sein.Markt in HafenCity. Je kunt hier heerlijk rondstruinen tussen schilderijen en textielkunst, maar je vindt er ook sieraden en zelfs meubels. Alle kunstwerken zijn van Hamburger kunstenaars. Ook als je niet van plan bent iets te kopen is deze markt de moeite waard, puur om het bekijken van mooie dingen.

Am Strandkai 1

Foto: Pixabay, CC0 1.0