By Expedia Team, on June 18, 2015

5x vintage in Amsterdam

Vergeet de Kalverstraat en laat de P.C. Hooftstraat voor wat het is. Tweedehands shoppen is hot and happening en Amsterdam is daar veruit de beste plek voor. Snuffelen op de Noordermarkt en struinen door de 9 Straatjes; vintageliefhebbers en koopjesjagers kunnen hun hart ophalen met deze toptips voor 5x vintage in Amsterdam.

Profiteer tot 30 maart van onze Paasaanbiedingen en boek nu je weekendje Amsterdam met extra voordeel!

### Laura Dols

Midden in de 9 Straatjes vind je Laura Dols, een begrip op het gebied van tweedehandskleding. Al meer dan 30 jaar verkoopt de elegante vintageboetiek glitter & glamour, galajurken, hoedjes, schoenen, tassen en zelfs bruidsjurken. Tip! Kijk eens in de 10-eurobak vol prachtige jurken met kleine beschadigingen. Wie weet kun je die geweldige jurk zelf wel repareren.

Wolvenstraat 7

Foto: Daisy Scholte

### Noordermarkt

Elke maandag van 9.00 tot 13.00 uur wordt de Noordermarkt omgetoverd tot een ouderwetse vlooienmarkt. Voor een appel en ei heb je zomaar iets moois op de kop getikt. Na het snuffelen tussen de prullaria geniet je van de lekkerste appeltaart bij Winkel 43. Mensen staan er letterlijk voor in de rij.

Noordermarkt

Foto: Daisy Scholte

### Nikki Nik Fashion

Als je de winkel binnenstapt is het alsof je per ongeluk op een feestje bent beland. Bij Nikki Nik kun je terecht voor nieuwe en tweedehandskleding. Eén ding hebben alle producten gemeen: kleurtjes! Bloemen, stippen, vogeltjes en hartjes, alles is vrolijk in deze knusse winkel.

Gasthuismolensteeg 5

Foto: Daisy Scholte

### Bij Ons Vintage

Bij Ons Vintage is op en top retro. De kleding is gesorteerd op jaartal, met voornamelijk kleding uit de jaren ’80 en ’90. Tussen de bonte kleuren en volle rekken moet je wel slagen voor een spannende vintage outfit. Bij Ons Vintage heeft twee locaties en is 7 dagen per week geopend. Altijd tijd om te shoppen dus.

Nieuwerzijds Voorburgwal 150 en Reestraat 13

Foto: Daisy Scholte

### Waxwell Records

Geen kleding, wel vintage: Waxwell Recordsverkoopt werkelijk alle muziekstijlen op ouderwets vinyl. Zowel artiesten als toeristen weten deze intieme platenzaak steeds weer te vinden. Niet zo’n muziekliefhebber? De bijzondere covers van de oude platen zijn ook zeker een bezoek waard.

Gasthuismolensteeg 8

Foto: Daisy Scholte