By Expedia Team, on May 17, 2016

5x vintage shoppen in Helsinki

De Finse hoofdstad Helsinki is een walhalla als het aankomt op tweedehands spullen. In de zomermaanden vind je op bijna elk plein wel een vlooienmarkt, en in de wijk Kallio stikt het van de tweedehands winkels vol vintage schatten. Geen idee waar te beginnen? Ik tip 5 adresjes waar je je slag kan slaan.

### Kallio Second Hand

Kallio is de hipste(r) wijk van Helsinki, en het straatbeeld wordt gedomineerd door huiskamercafés en vintage winkels. Van die laatste categorie is Kallio Second Hand een uitstekend voorbeeld. Een piepklein winkeltje vol tweedehands kleding, schoenen, meubels en bijzondere spulletjes voor in huis. Van een designer blouse tot een prachtig kastje van Deense makelij, als je goed zoekt vind je
hier altijd wel iets moois.

Hämeentie 32

Foto: Stéphanie Versteeg

### Wanha Kaarle

Als je ergens hebberig van wordt, dan is het wel van het stampvolle Wanha Kaarle. Dit winkeltje heeft stellingkasten tot aan het plafond en overal waar je kijkt is vintage prullaria uitgestald. Het assortiment bestaat voornamelijk uit servies, speelgoed en huishoudelijke attributen in alle kleuren van de regenboog. Ben je op zoek naar iets specifieks? Hier is zoveel te koop dat je nog keus hebt ook!

Karlsgatan 12

Foto: Stéphanie Versteeg

### Ansa Second Hand

Ansa Second Hand is een kleurrijk winkeltje vol vintage moois uit de seventies. Van hippe zonnebrillen tot jurken met lovertjes en kleurige leren tassen, eigenaresse Linda verzamelt hier de leukste tweedehands schoenen, accessoires en kleding. Je vindt er gegarandeerd een unieke outfit voor een avondje uit, en als je het goed weet te combineren dan kom je er ongetwijfeld ook overdag mee weg.

Flemingsgatan 8

Foto: Stéphanie Versteeg

### Kauppahuone Keko

Fins designservies mag wat kosten, maar bij Kauppahuone Keko kun je nog wel eens iets moois op de kop tikken voor een beter prijsje. Deze tweedehands winkel heeft een indrukwekkende collectie keukenspullen en verkoopt onder andere puntgaaf serviesgoed van merken als Iittala, Marimekko en Arabia. Liever niets breekbaars in je koffer? Investeer dan in een plastic picknickservies of een antiek fonduepannetje met retro print.

Åstorget 8

Foto: Stéphanie Versteeg

### Frida Marina

Tweedehands kleding muf en oubollig? Daar willen ze bij Frida Marina niets van weten. In deze ruime boetiek vind je vintage kleding en accessoires met een knipoog naar de jaren ’60. Hier ben je aan het juiste adres voor stijlvolle, hooggesloten blouses, strakke kokerrokken, kleurrijke pin-up jurkjes en prachtige leren laarzen. Soms een tikkeltje tuttig, maar dat maakt de winkel juist zo leuk.

Karlsgatan 10

Foto: Stéphanie Versteeg