By Expedia Team, on October 20, 2016

7x bijzonder winkelen in Düsseldorf

Bezoekers aan Düsseldorf zetten vaak massaal koers naar de Königsallee. Want op ‘De Kö’, daar kun je pas winkelen. Nou ja, er zijn inderdaad enorme flagstores te vinden van alle bekende merken en designers. Maar shop je liever kleiner en houd je niet zo van al die drukte, duik dan de wijken Flingern en Bilk in, voor de leukste boetieks en vintage winkels.

### Unterhaltung Lieblingsstücke

Flingern is de trendy wijk van Düsseldorf en je loopt er vanaf het centraal station zo naartoe. De straat om je inkopen te doen is de Ackerstraße, waar je de leukste onafhankelijke boetieks vindt. Een leuk voorbeeld is Unterhaltung Lieblingsstücke, waar je eerlijke kleding en hebbedingetjes kunt kopen. Het is een kleurrijke en vrolijk uitziende winkel, waar je op je gemakje kunt rondneuzen en geheid met wat leuks weer naar buiten komt.

Ackerstraße 161, Düsseldorf

Foto: Mike Steinhoff, CC BY 2.0

### Damenwahl

Dat vrouwen simpelweg keuze moeten hebben uit veel leuke kleding snappen ze helemaal bij Damenwahl. Deze ruim opgezette winkel herbergt twee verdiepingen aan geweldige dameskleding met een flinke knipoog naar het verleden. Je vindt hier rekkenvol leuke jurken, rokjes en tops. En als je liever een leuke tas scoort of een mooie ketting, dan kun je bij Damenwahl kiezen uit de leukste retro designs.

Ackerstrasse 106, Düsseldorf

Foto: Dwilliams, CC0 1.0

### Elementarteilchen

Ben je een liefhebber van vintage kleding? Zodra je bij Elementarteilchen in Flingern binnen wandelt, zal je hart meteen sneller gaan kloppen. Je kunt hier vintage kleding kopen van ontzettend goede kwaliteit, van de jaren ’50 tot ’80. Vooral de schoenen zijn ontzettend mooi. De meeste kleding en accessoires zijn in de Verenigde Staten ingekocht en je zult in Europa niet snel iemand op straat tegenkomen die hetzelfde aan heeft.

Stadtbezirk 2, Ackerstraße 125, Düsseldorf

Foto: Visualhunt, CC0 1.0

### Bernstein & Inbar

Vanuit het centrum van Düsseldorf loop je in zo’n 20 minuten langs de Rijn naar de wijk Underbilk, een vrolijke studentenwijk met leuke winkels en kleine restaurantjes. Bernstein & Inbar is een heerlijke delicatessewinkel. Je kunt er lekkere chocolade en andere zoetigheid kopen. Maar de pasta’s, pesto’s en wijnen zijn ook niet te versmaden. Als je even wilt uitrusten, plof je neer aan de lange tafel en bestel je gewoon wat lekkers.

Lorettostraße 16, Düsseldorf

Foto: julien haler, CC BY 2.0

### Saba S

Ga je winkelen in de wijk Bilk in Düsseldorf? Zet dan koers naar de Lorettostraße, dit is het kloppend hart van de wijk en zit stampvol gezellige cafés, restaurantjes en leuke boetiekjes. Je kunt er uren doorbrengen. Wandel in ieder geval even binnen bij Saba S. Hier slaag je zeker voor een mooie nieuwe lederen tas of portemonnee. Er zijn ook leuke kinderkleren te koop, handig als je op zoek bent naar een cadeautje.

Lorettostraße 36, Düsseldorf

Foto: Esther de Beer

### Frauenzimmer

Ben je op zoek naar vintage kleding in Düsseldorf? Dan moet ik je beslist even naar de Bilker Allee in de wijk Bilk sturen, maar Frauenzimmer. Als je van kleurrijke en feestelijke jurken, over the top accessoires en frivole woonspulletjes houdt, dan kun je in deze winkel je hart ophalen. Frauenzimmer is een vintage feestje, met erg aardig personeel. Veel vintage kleding is nieuw en dus nog nooit gedragen. Een unicum.

Bilker Allee 31, Düsseldorf

Foto: Esther de Beer

### Schöne Sachen

Schöne sachen ligt goed verstopt, in een smal straatje in de wijk Bilk in Düsseldorf. Je zou er zo aan voorbij lopen, dus je moet even goed zoeken. In eerste instantie lijkt het ook niet meer dan een huiskamerwinkeltje, maar als je eenmaal binnen staat, weet je dat je iets bijzonders hebt gevonden. Schöne sachen verkoopt de mooiste spulletjes, zoals textiel, sieraden, vazen en andere accessoires. Vaak ontworpen door jonge ontwerpers, met gebruikte materialen.

Bürgerstraße 4, Düsseldorf

Foto: Esther de Beer