By Expedia Team, on June 15, 2015

Met de kinderen naar Amsterdam

Grachten vol bootjes, groene parken en spannende musea… eigenlijk is Amsterdam net één grote speelplaats.

Ontdek samen met je kinderen de schatten van Amsterdam, wandel langs de grachten of verken de musea vol wetenschappelijke snufjes of historische wetenswaardigheden. Ons ‘Venetië van het Noorden’ is een fantastische stad om met kinderen naartoe te gaan.

Profiteer tot 30 maart van onze Paasaanbiedingen en boek nu je weekendje Amsterdam met extra voordeel!

DAG 1
—–

### Fietsen over de grachten

Doe als de Amsterdammers en stap met z’n allen op de fiets. Er zijn tweewielers te huur voor groot en klein en, voor de allerkleinsten, ook met kinderzitjes of gezellig in een bakfiets. Fietsen maar!

Eigenlijk is de grachtengordel één groot openluchtmuseum van de Gouden Eeuw. Hier zie je de statige koopmanshuizen uit de 17e eeuw, met alle straatjes en steegjes daar omheen.

Even stoppen om de eendjes te voeren en de woonboten te bewonderen – sommige zijn echt bijzonder en kun je bijna geen boten meer noemen. Verder weer, op weg naar TunFun, een speeltuin onder de grond in hartje Amsterdam! Kids van 1 tot 12 jaar kunnen zich uitleven op allerlei speeltoestellen, er zijn zelfs trampolines en een klimmuur.

Hier vlakbij vind je het Rembrandthuis waar je met je kinderen kunt fantaseren hoe de oude meester er in zijn eigen atelier bijzat.

Trek gekregen? Ga dan naar Kapitein Zeppos. Onder de enorme luifel op het terras vindt iedereen wel iets van zijn gading. Tip: de tosti van het huis.

Anne-Frank-House-28268.jpg

Anne Frank Huis

### In de Jordaan

Ook in de Jordaan is van alles te ontdekken. In deze vroegere volkswijk net buiten de grachtengordel wonen tegenwoordig veel Amsterdamse kunstenaars, en je vindt er allerlei bijzondere winkeltjes.

Hebben de kinderen op school over Anne Frank gehoord? Dan vinden ze het vast interessant om te gaan kijken naar het huis waar ze ondergedoken zat, het Anne Frank Huis.

Een heel andere sfeer treffen jullie aan bij Kitsch Kitchen, een winkel bomvol kleurige plastic spullen. Hier raken de kinderen niet snel uitgekeken.

Daarna kunnen jullie natuurlijk niet zomaar doorfietsen als je langs de Pancake Bakery komt: pannenkoeken!

### Bootje varen

Stap aan boord… Op een typisch Amsterdamse rondvaartboot kunnen jullie je benen even laten rusten en ondertussen genieten van het uitzicht op de grachten. Helemaal niet moe? Huur dan je eigen waterfiets.

Als toerist in eigen land wil je vast ook echt Hollands eten. Dat kan bij Moeders. In dit gezellige restaurant eet je de lekkerste ‘bij moeders thuis’-gerechten. Let ook op alle foto’s van moeders waarmee het hier vol hangt.

DAG 2
—–

### Het Museumkwartier en het Vondelpark

Een lekker begin van deze tweede dag: wandel naar Winkel 43, voor de lekkerste appeltaart van de stad.

Dan op naar het Rijksmuseum en nee, dat is niet saai, tenminste niet als je voor de speciale familierondleiding kiest. Een spannende speurtocht, waarbij de kinderen vanzelf alle geheimen van het museum ontdekken.

Daarna kunnen de kleintjes heerlijk ravotten in een van speeltuinen van het Vondelpark, terwijl de groten op een terras zitten. Wandel rond de vijver, plof neer in het koele gras en ga heerlijk mensen kijken.

Voor een lekkere, biologische lunch tussen allerhande tweedehands spulletjes ga je naar Hannekes Boom. Proef vooral het lekkerste toetje van de kaart: chocolade brownie…

Amsterdam-25416.jpg

NEMO

### Spelend leren bij NEMO

Bij het geweldige museum NEMO zijn jullie makkelijk de hele middag onder de pannen. Vijf etages vol wetenschap en technologie, waar van alles te ontdekken valt. Hoe bruggen werken, bijvoorbeeld, en hoe bliksem ontstaat. In een laboratorium of tijdens een workshop mogen de kinderen zelf van alles uitproberen. Vergeet niet om ook nog even naar buiten te gaan, het schuine dak op. Hier heb je het mooiste uitzicht dat je kunt krijgen over de stad. Een prachtige plek voor een familiefoto!

Zin in thee met iets lekkers? Ga dan naar De Bakkerswinkel, waar je de keus hebt uit lekker zoet en hartig gebak. Of misschien is het al tijd voor het avondeten. Bij La Oliva kan iedereen kiezen wat hij lekker vindt, er staan allerlei heerlijke tapas op de kaart.

Het weekend zit erop. Moe maar tevreden praten de kids nog even na. En al gauw klinkt het: “Wanneer gaan we wéér naar Amsterdam?”

### De stranden van Amsterdam

In de stad naar het strand – het kan in Amsterdam. Er zijn verschillende stranden in de stad, maar het bijzonderste vind je op het schuine dak van museum NEMO: BovenNEMO. Leuk voor klein en groot, want behalve zand om kastelen te bouwen, zijn er ook een strandbar en ligstoelen, tientallen meters boven zeeniveau!

Let op: alleen in de zomer geopend!

### Het Amsterdam van Anne Frank

Zijn jullie van plan naar het Anne Frank Huis te gaan, dan is het zeker een aanrader als de kinderen zich van tevoren in het Dagboek van Anne Frank verdiepen. Haar verhalen over de tijd dat ze met haar familie zat ondergedoken in het beroemde Achterhuis spreekt ook jongeren aan, en zo zal jullie bezoek aan dit huis nog meer indruk maken.

### Amsterdam in het kort

Beste tijd om te gaan

Eigenlijk is elk seizoen goed om samen Amsterdam te verkennen. In de winter, met sneeuw of ijs kan het alleen soms wat glibberig zijn om te fietsen.

Vervoer

Te voet: het centrum en de grachtengordel zijn prima te belopen.

Op de fiets: handig en leuk, met het hele gezin.

Per openbaar vervoer: bussen, trams en metro rijden elke dag van 06.30 – 00.30 uur.

Slapen

De Jordaan en de omgeving van de Dam bieden een prima uitvalsbasis.

Eten

The Pancake Bakery: Prinsengracht 191

Restaurant Moeders: Rozengracht 251

Winkel 43: Noordermarkt 43

Hannekes Boom: Dijksgracht 4

La Oliva: Egelantiersstraat 122-124

“Appeltaart met slagroom op een terras, dat is voor mij een van de simpele genoegens van het leven.”

Hiermee verwoordt de beroemde ontwerper Marcel Wanders het gevoel van heel wat bezoekers aan Amsterdam. De kunstenaar had het over Winkel 43, maar in Amsterdam zijn natuurlijk nog veel meer plekken waar je kunt genieten van thee of koffie met gebak.

Top 5 familie evenementen

Eind april: Koningsdag, voor de kinderen vooral leuk in het Vondelpark

September: Bloemencorso’s in en om de stad

November: Choca, het chocoladefestival

Half november: Intocht van Sinterklaas, want natuurlijk komt de echte Sint in onze hoofdstad aan!

December: Nieuwjaar, feest en veel vuurwerk!”