Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


14e arrondissement

Van de labyrintische Catacomben van Parijs tot een statige wolkenkrabber: ervaar de donkere diepten en duizelingwekkende hoogten in het arrondissement van het Observatorium van Parijs.

Het 14e arrondissement is een plek voor ontdekkingen en reflectie. De wolkenkrabber en het observatorium bieden de mogelijkheid om de hoogten te verkennen, terwijl de ondergrondse begraafplaats Les Catacombes gelegenheid biedt voor reflectie. Geniet in een gezellig café met een glas wijn van de bijzondere sfeer die de belangrijkste attracties van dit arrondissement creëren.

Begeef je naar de top van de Tour Montparnasse en geniet van een spectaculair uitzicht over Parijs. Dit hoge kantoorgebouw is een rustiger alternatief voor de Eiffeltoren, welke je vanaf het dak kunt bewonderen. Neem de lift naar de 56e verdieping voor het uitzicht en de winkels. Maak een paar foto's van het stadspanorama.

Werp je blik omhoog tijdens een bezoek aan het Observatorium uit de zeventiende eeuw. Dit is een van de oudste, nog actieve observatoriums. Kom meer te weten over het belang van deze sterrenwacht voor de stad en over de plaatsing van het gebouw op de Meridiaan van Parijs; de meridiaan die ooit met die van Antwerpen en Greenwich concurreerde om de nulmeridiaan.

Naast de schitterende uitzichten vanaf de Tour Montparnasse en vanuit het observatorium, vind je in dit arrondissement ook de intrigerende diepten van de Catacomben van Parijs, waar meer dan zes miljoen mensen begraven liggen. Verdiep je in deze begraafplaats die ontstond in de achttiende eeuw, nadat de menselijke resten van overbevolkte begraafplaatsen hier naartoe werden verplaatst. Ervaar de spookachtige sfeer in de donkere tunnels met schedels en botten in de muren.

Vlak bij deze begraafplaats ligt het Cimetière du Montparnasse, waar de graven van belangrijke historische personen te vinden zijn, zoals die van Jean-Paul Sartre, Serge Gainsbourg, Samuel Beckett en Simone de Beauvoir.

Er is ook volop levendigheid te vinden in het arrondissement, bijvoorbeeld in het Parc Montsouris in het zuiden. Geniet van de felgekleurde bloemenperken, het grote meer en de watervallen. Ontspan tijdens een picknick op het gras in deze vredige omgeving. Let op de bronzen beelden als je een wandeling maakt langs de Japanse notenbomen en sequoia's.

Het 14e arrondissement, waar de wijk Montparnasse deel van uitmaakt, ligt in het zuiden van Parijs, even ten zuiden van de Jardin du Luxembourg in het 6e arrondissement. Lijn 6 van de metro rijdt naar dit arrondissement, alsook de RER.

In welke richting je ook kijkt, in het 14e arrondissement kun je je ogen flink de kost geven.


14e arrondissement Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in 14e arrondissement

Alle 182 accommodaties in 14e arrondissement bekijken
Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani € 65
Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

13 rue Delambre, Paris
   
  4,1
  / 5, op basis van 848 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Tour Montparnasse. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vavin en Station de Métro Edgar Quinet liggen op 5 minuten lopen.

  Hôtel Concorde Montparnasse € 99
  Hôtel Concorde Montparnasse

  Hôtel Concorde Montparnasse

  40, rue du Commandant Mouchotte, Paris
    
   4,0
   / 5, op basis van 2.082 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in 14e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Musée Bourdelle. Ook Eiffeltoren en Galéries Lafayette liggen binnen 5 km afstand. Station Paris Montparnasse-Pasteur en Station Paris-Vaugirard liggen op 5 minuten lopen.

   Novotel Paris Centre Gare Montparnasse € 114
   Novotel Paris Centre Gare Montparnasse

   Novotel Paris Centre Gare Montparnasse

   17 Rue Du Cotentin, Paris
     
    4,2
    / 5, op basis van 2.103 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de uitgaansbuurt, binnen 2 km afstand van Hôpital Necker-Enfants Malades, Tour Montparnasse en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. Ook Eiffeltoren en Les Invalides liggen binnen 3 km afstand. Station Paris-Vaugirard ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Paris Montparnasse-Pasteur is het 3 minuten lopen.

    Novotel Paris 14 Porte d'Orléans € 100
    Novotel Paris 14 Porte d'Orléans

    Novotel Paris 14 Porte d'Orléans

    15 Boulevard Romain Rolland, Paris
      
     4,1
     / 5, op basis van 1.346 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt vlak bij de luchthaven, binnen 2 km afstand van Maison des Examens en Place Denfert-Rocherau. Ook Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Tour Montparnasse liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Porte d'Orleans ligt op 7 minuten lopen en naar Station de Métro Alésia is het 14 minuten lopen.

     Hôtel A La Villa des Artistes € 92
     Hôtel A La Villa des Artistes

     Hôtel A La Villa des Artistes

     9 Rue De La Grande Chaumiere, Paris
       
      4,2
      / 5, op basis van 940 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain, Palais du Luxembourg en Tour Montparnasse. Ook Jardin du Luxembourg en Université de la Sorbonne liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vavin ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Notre-Dame-des-Champs is het 5 minuten lopen.

      hotelF1 Paris Porte de Châtillon (rénové) € 36
      hotelF1 Paris Porte de Châtillon (rénové)

      hotelF1 Paris Porte de Châtillon (rénové)

      23 Ave de la Porte de Chatillon, Paris
        
       3,3
       / 5, op basis van 285 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in 14e arrondissement, binnen 3 km afstand van Parc Montsouris, Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Paris Expo Porte de Versailles. Ook Eiffeltoren en Tour Montparnasse liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Porte d'Orleans ligt op 11 minuten lopen en naar Station de Métro Alésia is het 13 minuten lopen.

       Fred Hotel € 71
       Fred Hotel

       Fred Hotel

       11 Avenue Villemain, Paris
         
        4,3
        / 5, op basis van 918 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in 14e arrondissement, binnen 2 km afstand van Tour Montparnasse en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. Ook Paris Expo Porte de Versailles en Jardin du Luxembourg liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Plaisance ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Pernety is het 6 minuten lopen.

        Lenox Montparnasse Hotel € 81
        Lenox Montparnasse Hotel

        Lenox Montparnasse Hotel

        15 Rue Delambre, Paris
          
         4,3
         / 5, op basis van 1.793 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Rue de la Gaite en Tour Montparnasse. Ook Les Invalides en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vavin en Station de Métro Edgar Quinet liggen op 5 minuten lopen.